Hírek

2015.07.25. 07:23

Veszprémet elkerülte a vihar (frissítve)

A megyeszékhelyen már délután öt óra tájban a nyugat felőli felhősödés és a feltámadt szél jelezte a közelgő hidegfrontot.

Kutasi Zsófia

09:29 A kánikulának az este érkező hidegfront vet véget

A trópusi időjárásnak az este érkező hidegfront vet véget, a következő napokban változékony időjárásra számíthatunk.

Ma még újra harmincnégy fokig emelkedik a hőmérséklet, az enyhülést hozó hidegfront a késő esti órákban érkezik, mondta érdeklődésünkre Cseh Zoltán, a vmeteo.hu szerkesztője. Délutántól megnövekszik a felhőzet, a késő esti órákban záporokkal, zivatarokkal, és a viharok környezetében megerősödő széllel érkezik majd a front, amely véget vet majd a kánikulának. Vasárnap 26 fok körül alakul majd a csúcshőmérséklet, míg a jövő hét első felében a július végének megfelelő hőmérséklet lesz: meleg, kissé változékony időjárás, de a kánikula egyelőre nem tér vissza, tette hozzá Cseh Zoltán.

18:40 Viharos széllel, esővel érkezik az átmeneti lehűlés

Jelenleg narancsriasztás van az egész megyében – tudtuk meg a katasztrófavédelem ügyeletesétől. Eddig öt káresetről kaptak értesítést, a viharos szél miatt fák dőltek ki, melyek villanyvezetékeket is megrongáltak.

19:00 Fakidőlés, gátszakadás

A vihar Zirc környékén több helyen okozott problémát. Dudar belterületén gátszakadás történt, Lókúton pedig egy bekötőútnál fakidőlés miatt zárták le a forgalmat.

 

Hatalmas dugó a 71-es főúton. Mindenki egyszerre menekült a strandról a vihar elől. Balatonfüredről igyekeztünk Balatonalmádiba. A húsz perces utat egy óra alatt sikerült megtenni. Alsóörs és Balatonalmádi között ugyanis lépésben lehetett haladni kora este, feltehetően azért, mert a vihar közeledtével mindenki egyszerre indult haza a strandról. A hirtelen lezúduló eső az autóban ülve, dugóban érte a Napló újságíróját.

19:55 Veszprémet elkerülte a vihar

A megyeszékhelyen már délután öt óra tájban a nyugat felőli felhősödés és a feltámadt szél jelezte a közelgő hidegfrontot. A harminc fok feletti hőmérséklet rövid idő alatt előbb huszonöt, majd huszonkét fokra hűlt. Az eső miatt elmaradt koncerteket nem pótolják be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!