Hírek

2016.05.29. 10:36

A jó időnek nemsokára fújtak

Vasárnap délután még nagyrészt napos, meleg nyárias idő lesz, éjszaka azonban többfelé alakulhatnak ki zivatarok. Veszprém megyében jelenleg egyes fokú viharkészültség van életben.

Perei Dóra

Hétfőn hűvösebb levegő érkezik nyugat felől. Az országban elszórtan zivatarokra, heves záporokra kell számítani. A megyében főként reggel és délelőtt eshet még, de délután már kicsi az esélye újabb jelentős csapadéknak. Kisüt a nap, ennek ellenére már érzékelhetően mérséklődik a meleg. Időről-időre megélénkül a délnyugati szél. A jellemző hőmérséklet hétfő reggel, 16, délután 25 fok, kedd reggel pedig 13 fok körül alakul.

Kedden és szerdán nyugaton lesz kevésbé meleg, míg keleten csak kissé csökken a hőmérséklet. Országszerte változóan napos-felhős, változékony idő a legvalószínűbb.

Foltokban tartósabb záporok, hevesebb zivatargócok is előfordulhatnak.

Csütörtökön és pénteken is változékony, gyakori záporokkal, kiadósabb esőkkel, zivatargócokkal tarkított, de emellett fülledt meleg időre van kilátás. Hétvégére előreláthatólag csökken a csapadék, illetve a zivatarok valószínűsége. Előfordulnak még helyi záporok, de gyengébbek és kevesebb helyen. Többnyire napos és nyári meleg idő a legvalószínűbb.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!