Hírek

2017.02.17. 07:40

A hivatás mellett családot is kaptak a tűzoltók

Badacsonytomaj – Február 14-én tettek esküt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon azok a hallgatók, akik az egységes belügyi moduláris rendszer keretein belül kezdték meg tanulmányaikat és sikeres záróvizsgát tettek.

Napló-információ

Február 15-én a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon két tűzoltó, Ruzsás Gergő és Pordán Péter kapta meg ünnepélyes keretek közt kinevezését. A két tűzoltó őrmester, beosztott tűzoltó az Ajkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség Badacsonytomaji Hivatásos Tűzoltóparancsnokságán kezdi meg a szolgálatteljesítést – tájékoztatta a Naplót a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőhelyettese, Csépányi-Barczi Petra tűzoltó hadnagy. A kinevezési parancsokat Kapuvári Viktória tűzoltó ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettese adta át részükre.

Kovács Péter tűzoltó alezredes tűzoltósági főfelügyelő köszöntőjében elmondta, hogy Molnár Péter tűzoltó alezredes tűzoltóparancsnok vezetésével és iránymutatásaival a frissen kinevezett tűzoltók megtanulhatják, hogy mit jelent a hivatás, milyen egy új családhoz tartozni. Kiemelte, hogy az iskolában szerzett tűzoltói ismereteket tovább kell fejleszteniük, hogy minél gyorsabban és hatékonyabban be tudjanak avatkozni egy káreset során.

Fotó: Csépányi-Barczi Petra tűzoltó hadnagy

Az alezredes beszédében gratulált az elért eredményekhez, és további sikereket kívánt a tűzoltóknak a szolgálatteljesítésükhöz, hivatásukhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!