Hírek

2017.05.25. 19:30

A Hír-Telenek nyert a Ladik médiavetélkedő megyei fordulójában

VESZPRÉM - A Nagyvázsonyi Kinizsi Pál Általános Iskola Hír-Telenek elnevezésű csapata nyerte tegnap az idei Ladik – Lapot a diákoknak – program megyei fordulóját.

B. Virág Rita

A Ladik programot az általános iskola 7-8. osztályos tanulóinak indította a Pannon Lapok Társasága, azzal a céllal, hogy a korosztályt megismertesse a megyei napilapjaival, az újságkészítés folyamataival, illetve, hogy a fiatalok bepillantást nyerjenek az újságírói, szerkesztői munka rejtelmeibe. A Ladik Veszprém megyei döntőjét tegnap rendezték meg az Agórában, ahová öt csapat jutott be. A fináléban Balla Emőke, a Napló főszerkesztő-helyettese, Bambek Gabriella, a Veszprém Televízió szerkesztője, valamint Varga Róbert nívódíjas újságíró alkotta a zsűrit, amely hét feladatot adott a lelkes fiataloknak. Az öt tagú csapatok ügyesen és ötletesen mutatták be magukat az első villáminterjúban, aztán korrektúrázniuk kellett. A képfelismerés senkinek sem okozott gondot, szakszerű képaláírások készültek.

A médiavetélkedőn részt vett csapatok: a káptalanfai Agyafúrtak, a nagyvázsonyi Favoritok, a tapolcai Sünik (hátsó sor), a nagyvázsonyi Hír-Telenek és a veszprémi Ikonok (első sor) Fotó: Penovác Károly

Bár a zsűrinek komoly fejtörést okozott, hogy az egyik fotón Cristiano Ronaldo valóban azért tartja furcsán a nyakát, mert gólt rúgott, vagy csak egyszerűen ünnepel. A legtöbb nehézséget a három ember, három kérdés elnevezésű kihívás okozta, ahol a diákok Hosszú Katinkát, Justin Biebert és a napilap főszerkesztőjét kérdezték.

A résztvevők, ifjú koruk dacára, remek tudósításokat írtak a következő körben, és végül azt is megtudhattuk, min változtatnának a Naplóban, és milyen újításokat vezetnének be. A fiatalok többet olvasnának a celebekről, még több sportot írnának, és könnyedebb, lazább témákkal töltenék meg az utolsó oldalt.

Az eredményhirdetéskor Balla Emőke főszerkesztő-helyettes kiemelte, hogy tanulságos volt számára a vetélkedő, főleg azért, mert bepillanthatott abba, mi érdekli, milyen témák foglalkoztatják a kamaszokat. Varga Róbert arról beszélt, az újságírás nem pusztán egy szakma, egy hivatás, inkább élet-halál kérdése. Azt mondta, reméli, hogy 25 év múlva a jelenlévők közül majd készít vele valaki egy jó interjút.

Az erőpróbán harmadik helyezést ért el a Nagyvázsonyi Kinizsi Pál Általános Iskola Favoritok csapata. Ezüstérmet vehetett át a veszprémi Báthory István Általános Iskola ötöse, az Ikonok csapata. A győztes a nagyvázsonyi Kinizsi általános iskola Hír-Telenek gárdája volt, amely kimagaslott a mezőnyből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!