Hírek

2017.04.29. 11:31

A házasság egy drágakő - Gyémántlakodalom Devecserben

Nem véletlen, hogy drágakőhöz hasonlítják a hatvanadik házassági érfordulót, hiszen ez a legkeményebb ásvány, törhetetlen, fénye tökéletes, kevés van belőle, értéke viszont annál nagyobb - fogalmazott Kurta Judit.

Penk Tímea

Hefler Jenő és Bende Hermina 1957. április 28-án kötött házasságot Tüskeváron. Azóta Devecserben élnek, és lapunknak több mint negyven éve előfizetői. A család gyémántlakodalmat szervezett a házaspár tiszteletére.

Fotó: Penk Tímea

A devecseri katolikus templomban Fodor János plébános köszöntötte a híveket. Elmondta, hogy a házasság a gyermekáldáson kívül a társak boldogságát is szolgálja.

- Adjanak hálát az együtt megélt boldogságért és azért is, hogy a közösen átélt fájdalmakban egymás mellett voltak segítségül. Az együtt töltött idő minden napján megélhették az élet értékeit - mondta a plébános, majd további boldogságot kívánt. A családi rendezvényen a házaspár egyik menye, Kurta Judit köszöntötte a vendégeket.

 

- Nem mindenkinek adatik meg, hogy házasságban hatvan évet tud eltölteni a párja mellett. Ez egy csodálatos, ritka, szép ünnep. Az összetartozás pecsétje most hatvanéves, és igen erős - fogalmazott Kurta Judit, majd a szeretet, a szerelem, a tisztelet, a hála, a kitartás, a megbecsülés, az egyet akarás fontosságára hívta fel a figyelmet. Elmondta, hogy két gyermeket nevelt fel az ünnepelt pár, majd unokákkal szaporodott a család. Az egyik unoka, Hefler Júlia saját versével köszöntötte nagyszüleit, majd Ferenczi Gábor polgármester kívánt további boldogságot.

Jenő bácsi és Hermina néni korát meghazudtoló egészségek örvendenek, aktívan élik napjaikat. Szellemi frissességükről az is árulkodik, hogy szívesen olvassák a Naplót. Szerkesztőségünk könyvekből álló ajándékkal köszöntötte hűséges gyémántlakodalmas előfizetőit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!