Hírek

2016.10.12. 16:25

A határidő szorításában - Szeptemberben új számlaszámokat generáltak az ügyfeleknek

Veszprém - Az OTP Bank veszi át az Axa Bank ügyfeleit, megkérdeztük, mit kell tenniük a számlatulajdonosoknak. A Gazdasági Versenyhivatal februárban engedélyezte az OTP-nek az Axa felvásárlását.

Piltman-Horváth Barbara

A bank tájékoztatása szerint több tízezer ügyfelet vesznek át. Fontos, hogy a bankváltást jogszabály szigorúan szabályozza, az érintett ügyfelek számára az átállás zökkenőmentes lesz. Sok kérdést kapnak a számlával kapcsolatban, így szeretnék leszögezni, hogy az OTP-hez kerülő ügyfeleknek nem kell tartaniuk díjemelkedéstől. Jogszabály tiltja ugyanis, hogy az ügyfeleket átvevő pénzintézet megemelje a szolgáltatások költségeit, és ezt a jegybank ellenőrzi.

Nehezen alkuszunk meg a pénzintézetekkel, a feltételek változása miatt félünk a váltástól

November elsejéig megtörténik az átvétel, aki viszont nem szeretne a bankhoz kerülni, annak október 31-éig azt jeleznie kell. Az ügyfeleket levélben értesítette korábban az Axa, a héten pedig az OTP is levelet küldött az érintetteknek. Szeptember végén már új számlaszámokat generáltak az ügyfeleknek. Akik viszont október 31-éig jelzik, hogy más bankot választottak, azoknak ki kell tölteniük egy nyilatkozatot. A kérvény tartalmazza, hogy szeretné a tulajdonos a bankszámla megszüntetését, és egyúttal nem járul hozzá ahhoz, hogy automatikusan a felvásárló pénzintézet ügyfélkörébe kerüljön.

Bankot azért is nehéz váltani, mert általában sok időt és energiát igényel az, hogy megtaláljuk a legkedvezőbb megoldást. Bosszantó tud lenni, amikor találunk egy tökéletes vagy kevés kompromisszummal járó számlát, és az megszűnik. Nehezen bízzuk rá a pénzünket másra, így aztán szeretnénk a lehető legkisebb alkut kötni a feltételeinket illetően. A lehető legjobb, ha előbb meghatározzuk magunknak azokat a szolgáltatásokat, amiket szeretnénk, és az alapján keresünk a bankok között. Az internet világában például sokat spórolhatunk azzal is, ha nem kérünk papíralapú bankszámlakivonatot, amit postán küldenének ki, inkább egyszerűen ellenőrizzük a netbank felületén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!