Hírek

2017.05.14. 20:45

Nekem a család jelenti a boldogságot

Nekem a család jelenti a boldogságot – hangsúlyozta a pápai Krasztel Lászlóné, öt gyermek büszke édesanyja, akivel a család nemzetközi napja kapcsán beszélgettünk.

Polgár Bettina

Május 15-én a családokat ünnepeljük. Krasztel Lászlóné, a Pápai Nagycsaládosok Egyesületének alapítója megosztotta velünk, férjével 1995- ben ismerkedtek meg, majd egy évvel később született meg első gyermekük, László. 2000-ben Nikolasszal bővült a család, Günter 2005-ben, Georgina 2007-ben, Zsüsztin, a legkisebb gyermekük pedig 2014-ben született.

– Nekem a család, az öt gyermekünk jelenti a boldogságot – fogalmazott lapunknak Krasztel Lászlóné, aki elárulta, ő ugyancsak nagy családban nőtt fel. – Édesanyaként rengeteg szerepben kell helytállni. Gyakran bírót játszom a gyermekeim között. Amikor betegek, ápolónő vagyok, ugyanakkor óvónőként és tanítónőként is vannak feladataim. Tulajdonképpen napi 24 órán keresztül dolgozom otthon, és soha nem mehetek szabadságra – tette hozzá mosolyogva.

Krasztel Lászlóné két gyermekével, Zsüsztinnel és Georginával
Fotó: Vallner Bettina

Az édesanya rámutatott, a gyermeknevelés rengeteg felelősséggel jár, és folyamatos odafigyelést igényel mind a kamaszkorú, mind a legkisebb csemetéjük tekintetében.

- Noha több év korkülönbség is van a gyermekeink között, az ezzel járó apró-cseprő civódások ellenére jól megértik, nagyon szeretik egymást. Nálunk rendszeresek a hétvégi családi összejövetelek, és mindig igyekszünk színesebbé tenni a gyerekeink mindennapjait - emelte ki Krasztel Lászlóné. Mint mondta, a Pápai Nagycsaládosok Egyesületét 2009-ben érdekképviseleti céllal hozta létre, és ő hat éven át, 2010-től 2016-ig az elnöki posztot is betöltötte. - Azért volt fontos, hogy megalapítsam ezt a csoportot, mert úgy éreztem,
a nagycsaládosok a háttérbe szorulnak, és emiatt sok hátrány éri őket - magyarázta Krasztel Lászlóné.

Hozzátette, az idei évre több tervet és rendezvényt helyezett kilátásba az egyesület, melyek megvalósítására pályázatot is benyújtottak, az általuk felállított lakatfal pedig augusztusban ünnepli majd kétéves születésnapját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!