Hírek

2016.09.16. 19:53

A gyermekei éltetik

Ennyire kedves és segítőkész emberi megnyilvánulásokkal régóta nem találkoztam - mondta meghatottan az elmúlt egy hónap tükrében Szabó Aliz a legutóbbi beszélgetésünkkor.

Polgár Tibor

A nagydémi családanyát és két gyermekét pénteken délután kerestük fel, hogy átadjuk számukra a Napló olvasóitól érkezett több zsáknyi adományt. Ezekben elsősorban jó minőségű ruhaneműk voltak, de néhány játék is helyet kapott a csomagokban. Szabó Aliz elmondta, amióta augusztus közepén lapunk elindította számukra a jótékonysági gyűjtést, rengeteg szeretetet, támogatást, felajánlást kaptak, amiket ezúton is nagyon köszönnek.

Amint korábban beszámoltunk róla, a helyiektől kezdve a távolabbi településeken élőkig bezárólag, ismerősök és ismeretlenek sokan a tragikus sorsú nagydémi család mellé álltak, a valamilyen formában segítséget nyújtókkal egy egész oldalt is meg lehetne tölteni.Legutóbb a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász közreműködésével lefestették, itt-ott kicsinosították Alizék sok munkára váró családi házát, illetve a kerítésüket is megjavították.

Polgár Tibor, a Napló riportere átnyújtja a lapunk olvasóitól érkezett adományok egy részét

- Amikor ideköltöztünk, Sanyi mindig azt mondogatta, szépen lassan egy csinos kis palotává alakítja nekünk ezt a házat. Sajnos ezt már nem tudja megtenni - sóhajtott nagyot Aliz, ugyanis a családfő, Molnár Sándor állapotának javulásához csodára lenne szükség. A nemrég még életerős férfi most drasztikusan lefogyva, úgynevezett éber kómában fekszik a pápai kórházban. A jobb agyaféltekéje teljesen elsorvadt, az orvosok szerint nincs remény a gyógyulására.

Ha valamilyen csoda folytán Sándor magához is térne, már biztosan nem lenne ugyanaz az ember, mint korábban - jegyezte meg Aliz, akinek mindezek ellenére meg sem fordul a fejében, hogy lemondjon szerelméről. Legszívesebben már hazahozta volna, azonban a férfi speciális ellátási, ápolási szükségletei miatt nem tudná otthon gondját viselni.- A gyerekeim tartják bennem a lelket, ők az életem értelmei - hangsúlyozta Szabó Aliz.

Szabó Aliz gyermekei, Martin és Vivien sok szeretetet kapnak

Hozzáfűzte, a Sándorral történt súlyos baleset utáni kilátástalánságban több mindenre gondolt, így a Nagydémről való elköltözésre is. Ám az utóbbi időben annyi szeretetet kapott, hogy nem tudná elhagyni a nagydémi házukat. Itt szeretné felnevelni a gyermekeit, és majd a környéken szeretne munkát vállalni. Az élet ugyanis megy tovább. Sándorral, vagy nélküle...


A Napló adománygyűjtése Szabó Alizék megsegítésére szeptember 23-ig, péntekig tart. A felajánlásokat az MKB Bank 10300002-10583135-49020126 számú számlájára lehet eljuttatni, ami a Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft. nevén van.A közlemény: adomány.

Aki más módon szeretne segíteni, kérjük, keresse szerkesztőségünket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!