Hírek

2017.03.06. 21:40

Vita a Georgikon elcsatolásáról

Veszprém – Kész Zoltán a Pannon Egyetem Georgikon karának elcsatolásával kapcsolatban nyújtott be interpellációt a parlamentben.

Balla Emőke

A veszprémi országgyűlési képviselő szerint egy szakmailag megalapozatlan, hamis tényállításokat és téves következtetéseket tartalmazó előterjesztés alapján az oktatáspolitika el akarja csatolni az egyetem részét képező keszthelyi Georgikon kart, hogy azt a Szent István Egyetem részévé tegye. Kész Zoltán interpellációjában feltette a kérdést: „Milyen észérvek állnak az elcsatolási szándék mögött? Tudják önök, hogy a Georgikon kar elcsatolása az anyaintézményt is veszélyezteti? A keszthelyi 1500 fős tanulói létszám nélkül a Pannon Egyetem egyetemi státusza kérdőjeleződik meg.” A független képviselő arra kérte a minisztert, tegyen meg mindent, hogy a tudományos munka, az oktatói eredményesség, a teljesítmény számítson.

Oktatási szempontból sem a veszprémi Pannon Egyetemet, sem annak keszthelyi Georgikon karát nem fenyegeti veszély, mondta Kovács Zoltán, a Fidesz megyei elnöke. Ezt állapították meg, miután a Fidesz Veszprém és Zala megyei képviselői Palkovics László államtitkárral tárgyaltak. „Felesleges lett volna erre Kész Zoltán képviselőt meghívni, miután kellő kommunikációra képtelen. Interpellációja is a Magyarády ügyvédi irodából érkezett a parlamentbe. Felmerül a kérdés, hogy tán ezt sem ő írta?” – mondta a megyei elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!