Hírek

2017.07.20. 17:40

A Gannai Asszonykórus sikere külföldön

GANNA - Hatalmas sikert aratott a Gannai Asszonykórus fellépése az ausztriai Nagysároslak, azaz Moschendorf településén rendezett népzenei találkozón.

Polgár Bettina

Nagysároslak Burgenland tartományban, a németújvári járásban fekvő község, melyet először a 13. században említettek a források. A települést napjainkban mintegy négyszázan lakják.

Nagy Ottótól, Ganna polgármesterétől megtudtuk, a 36. alkalommal megrendezett ausztriai népzenei találkozón a helyi kulturális egyesület meghívására vehetett részt a Gannai Asszonykórus. A programot nem mindennapi környezetben, a nagysároslaki bormúzeum nádtetős pincéi környékén rendezték meg.

- A fellépés hatalmas sikert hozott, hiszen a Gannai Asszonykórus műsorában szereplő dalok közül néhányat a helybéliek is ismertek - emelte ki Nagy Ottó, aki hozzátette, külön érdekességként szolgált, hogy a gannaiak ugyanazt a nyelvjárást beszélik, amit az ausztriai településen élők.

A Gannai Asszonykórus fellépése óriási sikert hozott a népzenei találkozón, mivel a műsorban szereplő dalok közül néhányat a nagysároslakiak is ismertek. Verena Dunst, a településről származó burgenlandi tartományi képviselőt (a kép jobb szélén) egy dalaikat tartalmazó CD-vel ajándékozta meg az asszonykórus Fotó: Gannai önkormányzat

- A helyiekkel beszélgetve megállapítottuk, hogy több dolog köt össze bennünket, mint amennyi elválaszt - fogalmazott Ganna polgármestere. Hozzátette, a jó kapcsolat jegyében a Gannai Asszonykórus több évre előre meghívást kapott a népzenei találkozóra, sőt, a moschendorfiak közül többen ellátogattak a Bakony közelében elterülő község falunapi ünnepségére is. Nagy Ottó elmondta, bíznak benne, hogy az alakuló barátságok mentén talán településeik is közeledni tudnak egymáshoz, és továbbgondolható a két község kapcsolata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!