Hírek

2017.01.19. 14:27

A fiatalokat szólítják meg

Veszprém - A 2016-os év Veszprémben a „Fiatalok éve” volt. A kezdeményezéshez kapcsolódóan számos olyan programot indított el a város, melyek elsődlegesen az ifjúságot célozzák meg.

Kutasi Zsófia

Ovádi Péter, Fidesz-KDNP veszprémi képviselőcsoportjának frakcióvezetője, a Fidesz Veszprém megye 1. számú választókerületének elnöke kiemelte, a fiatalokat megcélozva többek között ösztöndíjprogramot és pályázati rendszert indítottak el. 2016 szeptember 16-án volt a fiatalok napja, melyet 2017-ben is megrendeznek.

Ehhez a célkitűzéshez és programhoz kapcsolódik a veszprémi Lélektér Alapítvány szervezésében indított jótékonysági felhívás, az "Adni jó - add a hangod hozzá" program, amely a 12-30 éves korosztályt ösztönzi az önkénteskedésre és a társadalmi felelősségvállalásra.

A jótékonysági akció záró eseményén, csütörtökön a Völgyikút Étteremben Ovádi Péter, a program védnöke köszöntötte a résztvevőket. A rendezvényen fiatal kortárssegítőknek coffee workshopot tartott a főszervező Lélektér Alapítvány és a Drogstop Budapest Egyesület, társszervezett, meghívott vendég.  A rendezvény célja az volt, hogy felkészítse a fiatalokat a kortárssegítő közösségi szerepvállalásra.

Takáts Emese, a Lélektér Alapítvány elnöke elmondta, egy négy állomásos kampányt szerveztek, amely az önkéntesség, függőség témakörére fókuszált. Batári-Szepesi Anikó, a Drogstop Budapest Egyesület elnöke kiemelte, céljuk többek között az attitűd formálás. A foglakozáson a fiatalok több csoportban interaktívan cserélhettek tapasztalatokat, gondolatokat. A coffee workshop három fő témája az önsegítő módszerek bemutatása, az új generáció-új szerek, valamint a családból hozható függősége és a generációk közötti kommunikáció volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!