Hírek

2017.01.22. 11:41

A buszbaleset áldozataira emlékeztek a katolikus templomokban

Veszprém – Az egész ország együttérzéssel emlékezik a veronai buszbaleset áldozataira.

Balla Emőke

A katolikus templomok vasárnapi miséin is megemlékeztek, imádkoztak, könyörgéseket tartottak az elhunytak hozzátartozóiért, a sérültekért, családtagokért.

A veszprémi Szent Mihály-székesegyházban is imádkoztak az áldozatokért, a családtagokért, a délelőtti szentmisén az oltár előtt tizenhat mécsest gyújtottak.

Nagy Károly apátkanonok a szentmisét az áldozatok és sérültek lelki üdvéért ajánlotta. Azt mondta, ez a tragikus baleset az egész ország katasztrófája.

Nagy Károly így imádkozott: "Mindenható Urunk. Fájdalommal összetört szívvel kiáltunk hozzad. Te minden döntésedet isteni, végtelen bölcsességeddel viszed végbe. Mi emberek sokszor értetlenül állunk a számunkra fel nem fogható események láttán s tesszük fel a kérdést, miért kellett így lennie. Így vagyunk most is, mikor fiatal életek szenvedését, halálát látjuk. Megrendültem állunk a szomorú tények hallatán, s együtt gyászolunk a gyászolókkal és sírunk a sírokkal, de tudjuk, hogy mindenben isteni gondviselés misztériuma rejtezik. Imáink kísérjék az áldozatokat. Mennyei Atyánk. Kérünk, légy támasza testvéreinknek és adj lelki erőt a fájdalmak elviseléséhez."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!