Hírek

2017.07.13. 18:50

A bűnös apa saját otthonának udvarán az autóba zárta kislányát és annak édesanyját

AJKA - Kiskorú veszélyeztetésében, a gyermek és az édesanyja sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésében is bűnösnek találta az elsőfokú bíróság a vádlottat, ezért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Penk Tímea

A fiatalember 2015 novemberében felügyelt apai kapcsolattartás során a kislánya előtt szidalmazta az édesanyát, az autójával gyorsan hajtott, sofőri fölényével visszaélve, az utasai kérésére nem állt meg, hanem azt mondta, ha nekihajtana egy fának, akkor megszabadulna tőlük.

A vádlott a saját otthonának udvarán az autóba zárta a kislányt és édesanyját. A történtek megviselték a gyermeket, amit a pedagógusok is észleltek, továbbá a pszichológiai szakértői vizsgálat is alátámasztott: az apa cselekménye negatívan hat a gyermek fejlődésére.

A bíróság szerint a vádlott a vád tárgyává tett cselekményt elkövette: az apai kapcsolattartáson tanúsított magatartásával veszélyeztette a kiskorú gyermek fejlődését, valamint az édesanyát és a gyermeket is megfosztotta személyi szabadságától.

Az Ajkai Járásbíróság ezért a büntetett előéletű vádlottat egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte, két év próbaidőre felfüggesztve. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője felmentésért jelentett be fellebbezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!