Hírek

2015.05.31. 18:36

A Birdie aratott a táncfesztiválon

Veszprém - Jancsó Miklós szellemiségében megőrizték és folytatták a korábbi évek zsűrizési technikáját a fesztiválon.

Kutasi Zsófia

Ennek jegyében a produkciók értékelésénél a zsűri tagjai az adott fesztiválra reflektálnak – fogalmazott Krámer György, a Tánc Fesztiváljának művészeti igazgatója.

– Egy nagyon jól sikerült fesztiválon vagyunk túl, mely az elmúlt tizennyolc év átlagát tekintve kiemelkedő színvonalú volt. Úgy gondolom, jelen van egy olyan felhajtóerő, ami ennek a rendkívül érzékeny művészetnek energiát ad. A fiatalok erőteljes megjelenése pedig az érettebb művészeket is sarkallja – fogalmazott Krámer György. A művészeti igazgató kiemelte, idén egybeesett a zsűri és a közönség döntése, mely alapján ugyanaz a produkció nyerte el az első helyet és a közönségdíjat. Megerősítette, jövőre is lesz Tánc fesztiválja, az idei eseménysorozat alatt sok ötletet fogalmaztak meg arról, hogyan folytassák tovább.

A veszprémi fesztivált a Magyar Táncművészeti Főiskola A jövő csillagai című gálaműsora zárta. Fotó: Nagy Lajos

A zsűri és a szervezők a Magyar Táncművészeti Főiskola A jövő csillagai című gálaműsorát követően átadták az elismeréseket a Tánc Fesztiválja XVII. Országos és Nemzetközi Kortárs Összművészeti Találkozó díjazottjainak. A legjobb előadás díját a Frenák Pál Társulatnak ítélték a Birdie című előadásért, a Tánc fesztiválja díját Bozsik Yvettenek Stravinsky Tavaszi áldozat című művének újrafogalmazásáért. A zsűri különdíját Kulcsár Noémi kapta A vágy villamosa táncos adaptációjáért. Előadói díjat kapott Krausz Alíz a Psyché című

előadásban nyújtott kiemelkedő teljesítményéért. Szintén előadói díjban részesült a legjobb együttes teljesítményért a Duda Éva Társulat az Outbreak című előadásért. Közönségdíjat kapott a Frenák Pál Társulat a Birdie című előadásért. A táncművészet jövőjéért különdíját a Horda2 alkotóinak és előadóinak ítélték meg.

Post Scriptum díjat kapott Blaskó Borbála a kortárs táncművészetben nyújtott kiemelkedő szakmai munkájáért, erkölcsi helytállásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!