Hírek

2017.07.09. 17:20

A barátság újabb szálai kötnek össze - Az erdélyi Kovászna megyéből táboroztak gyerekek a csopaki üdülőfaluban

CSOPAK - A Veszprém Megyei Önkormányzat és a Veszprém Megyei Gyermek- és Ifjúsági Közalapítvány meghívására idén testvérmegyénkből, az erdélyi Kovászna megyéből érkeztek gyermekek táborozni június utolsó hetében a csopaki üdülőfaluba.

Őrsi Ágnes

Huszonnégy, hat-tizennégy év közötti, nehéz sorsú fiatal, köztük a korábban leégett kommandói Horn Dávid Általános Iskola diákjai érkeztek a magyar tengerhez a Kovászna Megyei Tanács segítségével. A táborozókat az iskola igazgatója, Kovászna Megye Tanácsának munkatársa, valamint a Szent Ferenc Alapítvány Esztelneki Nappali Központ és az Erősdi Egyházközség gondozói kísérték el.

- A megyei önkormányzat és az alapítvány fontosnak tartja, hogy segítse a hátrányos helyzetű fiatalokat, ezért a tábort és a programokat térítésmentesen biztosítja - hallottuk Polgárdy Imrétől, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnökétől, aki Horváth Ernővel, a közalapítvány kuratóriumi tagjával köszöntötte a táborozókat.

A huszonnégy 6-14 éves Kovászna megyei fiatal csopaki táborozása ideje alatt többek között a Veszprémi Állatkertet is meglátogatta
Fotó: Őrsi Ágnes

Számos érdekes program várta a gyermekeket és kísérőiket. Természetesen a fő élmény egész héten a vízpart volt, de a Balatonhoz kötődött a vízbiztonsági tréning is, melynek keretében a vendégek interaktívan, újfundlandi kutyák segítségével tanulták meg a biztonságos strandolás szabályait.

A program részeként a csapat ellátogatott a Veszprémi Állatkertbe, és jártak a sümegi várban, továbbá az egyedülálló trófeagyűjteménnyel rendelkező Afrikáriumban is. A programok során barátságok születtek a fiatalok között, melyek által újabb élő szálakkal bővült a két megye több tíz éves jó kapcsolata.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!