Hírek

2015.05.29. 13:46

A Bakony az ő világa - Amerikai film készült az úrkúti vadásznő életéről

Veszélyes kaland címmel filmet forgattak Lipp Adrienn életéről, amelyet Las Vegasban mutattak be.

Tisler Anna

A film producere J. Alain Smith meghívta őt a bemutatóra, még magánrepülőjét is Adriennért küldte volna, ő azonban itthon maradt, ugyanis alig öt esztendős Ákos fia középfülgyulladást kapott, és vele akart lenni.  Adrienn és vadászmester férje Úrkúton él. A család imádja a természetközeli életformát. Adrienn egy szakmai konferencián találkozott az amerikai J. Alain Smith-szel 2012-ben. A hiradásokból már ismerte őt, tudta róla, hogy ő is vadászik, könyveket ír és filmeket rendez. Örült annak, hogy személyesen is könyvet dedikáltathatott vele Amerikában. Majd ismét találkozott vele egy szlovákiai vadászaton, ahol a gálaesten a Károlyi kastélyban egymás mellé ültették őket. Beszélgetni kezdtek.

Lipp Adrienn a filmforgatáson J. Alain Smith producerrel
Fotó: Ürmös István

– Alain részletesen kifaggatott az életemről, a lovas vadászatainkról – emlékezett Adrienn. – Majd megemlítette, most írja a Revans is the game című regényét, amiből utána filmet is forgat. A történet főszereplője egy képzeletbeli magyar grófnő lesz, akit rólam mintázna meg. Nevetve mondtam, semmi közöm grófokhoz, az őseim között sosem voltak nemesek. Ő ennek ellenére kitartott az álláspontja mellett.

- Itt van az én világom, a Bakony mélyén, egy meseszép erdő szélén – fogalmazta meg. – Késő őszig a fúkkal együtt gyűjtjük a szénát, majd télen minden nap közösen visszük az állatoknak a vadetetőhöz. Utána pedig meglessük az odaigyekvő szarvasokat, őzeket, a zsörtölődő kocát, amint a csíkos hátú malacait átvezeti a vadváltón. Az, hogy így élhetek a családommal, minden csillogásnál többet jelent. A milliárdos író amint nyomdába adta a kéziratot, azt követően megjelent egy forgatócsoporttal Úrkúton, alaposan felbolygatva a falucska lakóinak életét. Alain azzal a céllal érkezett, hogy a könyvből készülő, Veszélyes kaland című filmben bemutassa a magyar vadásznő izgalmas életét aki a Nemzetközi Safari Klub magyarországi tagozatának alelnöke is. Adrienn és Alain két hétig Magyarország legszebb vidékein forgattak. Hajnalban indultak, és jártak a vadak nyomában. Adrienn a budai várban cigányzenekari kísérettel még énekel a filmben. A forgatás befejeződött, a stáb hazautazott, Adrienn az utómunkákra Hollywoodba érkezett. Majd megjött a bemutatóra szóló meghívó is Las Vegas egyik luxusszállodájába. Adrienn azonban gondolkodás nélkül lemondta, miután kisfia megbetegedett. Anyaként érezte, gyermeke mellett a helye. A premieren bejelentették, a könyv bestseller lett, az eladásából származó bevételből egy millió dollárt átutalnak egy vadvédelmi alapítvány számlájára. Adrienn örül a hirtelen jött népszerűségnek, de két fia és a férje segíti, hogy ezután is két lábbal a földön maradjon.

Lipp Adrienn a családjával. Az, hogy így élhet, számára minden csillogásnál többet jelent
Fotó: Ürmös István

- Szerencsés vagyok, hogy részt vehettem egy ilyen kalandban, de a semmi kincsért nem mondanék le a mostani életemről – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!