Hírek

2016.09.23. 19:20

35 ezer dollár értékű adományt kapott a pápai kórház

Pápa - Szülő- és kiságyak, valamint transzportinkubátor érkezett a pápai Gróf Esterházy Kórházba egy nagyszabású adomány részeként.

Polgár Bettina

A pápai kórház újszülött- és gyermekrészlege a Project Hope nevű alapítvány, valamint a Boeing repülőgépgyártó vállalat közös programjának eredményeként 35 ezer dollárt meghaladó értékű orvosi eszközökkel gazdagodott. Ezek egy részét már korábban megkapta a kórház, a további eszközök pedig pénteken érkeztek meg az intézménybe.

Fotó: Babos Petra

Mozejko László, a Gróf Esterházy Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályának osztályvezető főorvosa a Naplónak nyilatkozva elmondta, kaptak egy transzportinkubátort, ami a problémás újszülöttek megfelelő körülmények között történő szállítását szolgálja majd, valamint két amerikai gyártmányú szülőágy is érkezett az intézményükbe.

- Ezek használt, de nagyon szépen felújított eszközök, minden megfelelően működik rajtuk. A korábbi eszközeinkhez viszonyítva a most kapott szülőágyak sokkal magasabb kategóriát képviselnek - mutatott rá az osztályvezető főorvos.

Bilinszky Zsuzsanna  Fotó: Polgár Tibor

- Már nagyon itt volt az ideje ennek a cserének, hiszen egy nő életének egyik legfontosabb momentum a szülés, amihez érthető módon megfelelő körülményeket szeretnének a kismamák. Az adomány révén ezt már magasabb szinten tudjuk biztosítani számukra. A babák biztonsága pedig mindenki szívügye. Reméljük, hogy ritkán fogjuk használni ezt az inkubátort, amit nemcsak szállítás során alkalmazunk majd, hanem amennyiben átmenetileg igényelné egy újszülött az eszköz által nyújtott fokozott törődést, akkor erre a célra is megfelelő lesz - tette hozzá Mozejko László.

Mint mondta, bíznak benne, hogy a fejlesztés növeli majd a pápai kórház szülészet-nőgyógyászati osztályának vonzerejét, hiszen nagyon kevesen vannak tisztában többek között azzal, hogy az intézményben biztosított a 24 órás gyermekorvosi ellátás.

- Jelenleg folyamatban van két új kórterem kialakítása, ahova vizesblokkot is beépíttettünk, és két hét múlva talán már át is adjuk. Ha pedig folytatni tudjuk a megkezdett átalakításokat, akkor elérjük, hogy két-háromágyas kórtermek lesznek kialakítva saját vizesblokkal - hangsúlyozta a főorvos.

Mozejko László  Fotó: Polgár Tibor

A szülészet-nőgyógyászati osztályra érkezett eszközök mellett a Gróf Esterházy Kórház gyermekosztálya 12 kisággyal gazdagodott. - A jelenleg használatos kiságyaink körülbelül harmincévesek, ezért nagy örömmel fogadtuk ezt a korszerűsítési lehetőséget - jegyezte meg lapunknak Bilinszky Zsuzsanna, a pápai kórház gyermekosztályának osztályvezető főorvosa.Mint mondta, emellett a gyermekosztály a közelmúltban szintén adomány révén új szekrényeket is kapott.

- A továbbiakban tervezzük az osztály teljes felújítását: járólapozást, a nagy kórteremben a falak csempézését, illetve kifestését is - adott áttekintést a terveikről Bilinszky Zsuzsanna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!