Hírek

2015.05.03. 12:08

25 éve írta a Napló - Halló, ez itt kérem a hordozható telefon

Veszprém - Ki csak bosszankodik, ki csak mérgelődik, ha nem tud telefonálni, mert nincs vonal vagy a hívott fél mással beszél.

Balassa Gergő

Legújabban pedig gyakran előfordul, hogy még készülék sincs, ugyanis a nyilvános helyeken felszerelt készülékeket ismeretlen tettesek ellopják. Molnár Károly összeállításából amely pontosan 25 évvel ezelőtt jelent meg a Naplóban kiderül, hogy a Német Szövetségi Köztársaságban a posta arra készül, hogy egyre nagyobb mértékben bevezeti az európai hatótávolságú hordozható adóvevőt.

A kézhezálló kis telefonkészülék minden aktatáskában és bevásárlószatyorban elfér. Adóereje a legközelebbi regionális állomásig ér, ahol összeköttetést teremtenek más távolsági beszélgetést folytatókkal a különböző közvetítőállomásokon keresztül, a sűrűn lakott területeken 6 méteres, vidéken 50- 60 méteres antennák segítségével.

Nem is olyan régen 25 éve ezek voltak a modern mobilok Fotó: archív

Magyarország előtt most lehetőség nyílik, hogy modernizálja telefonhálózatát, nagy sorozatban is bevezethető a drót nélküli telefon, és tulajdonosa bármikor így kezdheti a beszélgetést:

- Halló, itt vagyok a kertben, innen hívlak .

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!