Hírek

2017.03.03. 19:25

Hallott már az ételdobozról? - Most már Ajkán is segíthet vele

Ajka - Ételdobozt helyeztek ki civil kezdeményezésre a város sétálóutcáján csütörtökön. Az átadásra több helyi lakos is vitt tartós élelmiszert.

Tisler Anna

Az ötlet gazdája Adorjánné Németh Viktória, aki kérdésünkre elmondta, hogy a közösségi oldalon figyelt fel a néhány városban már jól működő kezdeményezésre. Felkereste a családsegítő központ igazgatóját, Kupi Andreát, aki felajánlotta a segítségét. A város önkormányzata rövid időn belül megadta a doboz kihelyezéséhez szükséges engedélyeket. A könnyen tisztítható, többpolcos dobozt a helyi Szita testvérek ajánlották fel.

Szita Róbert töltötte fel elsőként az élelmiszerdobozt Fotó: Tisler Anna

Az átadáson Kupi Andrea elmondta, hogy a doboz nem hűtött, és csak csomagolt, hűtést nem igénylő tartós élelmiszerek kihelyezésére alkalmas. Háztartási ételmaradékot, lejárt szavatosságú élelmiszert betenni tilos. A dobozt és környékét a civilek és a családsegítő munkatársai rendszeresen takarítják, fertőtlenítik.

Az átadásra több helyi lakos vitt tartós élelmiszert. Elsőként Szita Róbert töltötte fel a dobozt. Elmondta, ha tud, szívesen segít, hiszen az őt is örömmel tölti el, ha örömöt szerez másoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!