Hírek

2017.03.30. 19:40

Fontos kérdésekben döntött a képviselő-testület

Veszprém- Pályázatok beadásáról is döntött csütörtöki ülésén a képviselő-testület, valamint szó volt a zeneművészeti szakközépiskola és a László Károly-gyűjtemény sorsáról is.

Marton Attila

Hartmann Ferenc (Demokraták Veszprémért) a Dubniczay-palotában található gyűjtemény sorsáról kért tájékoztatást. Porga Gyula (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, miután László Károly örököse és a festményekre ajánlatot tevő Nemzeti Értéktár nem tudott megállapodni az adásvételről, ezért az alkotásokat jövő héten elszállítják a Dubniczay-palotából.

A város és a műgyűjtő megállapodása arról szólt, hogy 2021-ig Veszprémben maradnak az alkotások, ám azt a letéti szerződést László Károly örököse, a képek tulajdonosa felmondhatta. Katanics Sándor (Demokraták Veszprémért) és Gerstmár Ferenc arról érdeklődött, a Pannon Egyetemhez tartozik-e a jövőben is a Georgikon Kar. Ugyanebben a témában Kész Zoltán országgyűlési képviselő is felszólalt, aki összefogást sürgetett az egyetemért. Ovádi Péter (Fidesz-KDNP) frakcióvezető leszögezte, az ügyben tett korábbi nyilatkozata egyértelmű, a Pannon Egyetem egysége nincs veszélyben.

Sikeres pályázat esetén átalakítják és korszerűsítik a megyei könyvtár gyermekkönyvtári oktatótermét. Vargáné Ládonyi Erzsébet könyvtáros örül a tervezett nagyszabású fejlesztésnek Fotó: Pesthy Márton

Gerstmár Ferenc azt kérdezte, megszűnik-e a városban a középiskolai zeneművészeti oktatás. Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója elmondta, amikor a konzervatóriumban tanuló egyetlen, 11. évfolyamos osztály végez, megszűnik a képzés. Az iskolában jelenleg 22-en tanulnak. A képviselők több pályázat beadásáról is döntöttek. Az önkormányzat a gyulafirátóti felnőtt és gyermekorvosi rendelő épületének belső és külső felújítását végezné el 70 millió forintból.

Az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban digitális labort, és audiovizuális oktatótermet létesítenének, valamint átalakítanák és korszerűsítenék a gyermekkönyvtári részleghez tartozó oktatótermet. Az egyes oktatási tevékenységekhez laptopot, digitális fényképezőgépet és nagyformátumú szkennert szereznének be. A tervezett beruházás teljes összege 100 millió forint.

A megyeszékhelyi önkormányzat 33 millió forinttal támogatja az NB III-ban szereplő focicsapatot működtető Veszprémi Labdarúgó és Sportszervező Kft.-t.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!