Hírek

2017.03.05. 08:17

Fánk és székelykáposzta - Vidám télűzés finomságokkal

Felsőörs – A Nők Felsőörsért Egyesület szervezésében tartottak télbúcsúztató mulatságot a Balaton felvidéki településen. A kellemes beszélgetős délután az ételeket teával és forralt borral lehetett leöblíteni.

Sági Ági

- Már tizedik alkalommal tartottuk meg a fánkfarsangot, ezt az eseményt egyesületünk megalakulása óta rendezi. Nehéz volt megtalálni az ideális időpontot hozzá, mert nem szerettük volna, ha az ovis vagy az iskolás farsangokkal ütközik. Igyekszünk minden évszakban szervezni valamilyen tartalmas kikapcsolódási lehetőséget a falunak: nyáron tartjuk az ízutazást, ősszel a szüreti mulatságot, télen a Márton napi libavacsorát, adventkor pedig a vonatos Mikulásvárást szervezzük meg a gyerekeknek- mondta el lapunknak Kaszásné Ferenczi Anna a Nők Felsőörsért Egyesület elnöke.

Balról: Szakács Katalin, Árva Zsuzsanna, Csikász Ferencné

A kicsikre most is gondoltak, ők szép farsangi álarcokat készíthettek Lipovszky Drescher Mária képzőművész segítségével. A helyi vállalkozók és támogatók bőséges felajánlásaiból pedig gazdag tombolát sorsoltak, külön a gyerekeknek és a felnőtteknek. A farsangra 250 darab fánkot sütöttek.

- Szerencsések vagyunk, mert az egyik önkéntesünk a Táncsics Mihály Szakközépiskolában dolgozik, és lehetőséget kapunk, hogy a tésztát itt készítsük elő. Ez nagy dolog, mert nem kell kézzel dagasztani. Van egy hagyományos, jól bevált receptünk, ezt sütjük minden évben. Házi lekvárokat a tagok ajánlanak fel, idén is többféléből lehetett választani: volt szilva, eper és baracklekvár is. Úgy gondoltuk, hogy megpróbálunk kedveskedni a tartalmasabb ételre vágyóknak is, helyben bográcsban Kálmánné Rózsika főzött finom székelykáposztát, ezt is lehetett kóstolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!