Hírek

2017.02.10. 16:44

Nyugdíjas farsang a Huszár Közösségi Házban

Pápa – A Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete kiállításmegnyitóval, vidám irodalmi műsorral, zenével és fánkfalatozással ápolta a farsangi hagyománykört.

Laskovics Márió

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ (JMSZK) az idei évben is csatlakozott a Magyar Népművelők Egyesülete által tizenegyedik alkalommal meghirdetett Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű, február 10. és 12. között megrendezendő országos programsorozathoz. A JMSZK által Kultúrházak éjjel-nappal – Mindennapi hagyományaink elnevezésű háromnapos programjának első napján, pénteken „Farsangi fánk pufóka, teremben áll a móka!” címmel tartott farsangi délutánt a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete Irodalmi Színpadának közreműködésével a Huszár Közösségi Házban.

- Évek óta csatlakozunk a programsorozathoz, hagyományosan megrendezzük az Irodalmi Színpadunk által szervezett és bemutatott műsort, ahova belépőként fánkot hoz mindenki. Nagyon szép dolog, hogy évről évre felelevenítjük, megújítjuk és továbbadjuk a farsangi hagyományainkat – mondta el Baán Éva, a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete elnöke.

- Az Irodalmi Színpad mindig nagy lelkesedéssel és sok próbával készül erre az eseményre. Egy amatőr művészeti csoportnak elismerés, ha bárhol be tud mutatkozni. Most a nyugdíjas társaik előtt léptek fel, ami jóleső izgalommal töltötte el őket – fűzte hozzá az egyesületi elnök.

Köszöntő beszédét követően Csukárdi Tibor egyesületi tag nyitotta meg az Irodalmi Színpad tagjainak és családtagjainak kézműves és képzőművészeti alkotásokból álló, a farsangi időszak végéig a földszinti előadóteremben megtekinthető tárlatát. Az egyes alkotókat egyenként bemutatva szólt a gobelineket, égetett táblaképeket, olajfestményeket, fafaragásokat, akvarelleket és újrahasznosított kézműves munkákat tartalmazó kiállításról. Majd az Irodalmi Színpad egész műsora a farsang és a jó kedv jegyében versekkel, tréfás jelenetekkel, énekekkel szórakoztatta az előadótermet zsúfolásig megtöltő szépkorúakat.

- Legnagyobb örömünkre Várpalotáról érkezett, s rögtön be is lépett egy házaspár az egyesületünkbe, akik azonnal felkínálták segítségüket. Így a többféle hangszeren is játszó Bagi Sándor kísérte a dalainkat a műsor közben, utána pedig a talpalávalót húzta nekünk – tudtuk meg Puskásné Tófeji Valériától, az Irodalmi Színpad vezetőjétől.

A nyugdíjas farsang a tagok által sütött fánkvariációk kóstolójával, zenés mulatsággal ért véget.

Baán Éva előrevetítette az egyesület közeljövőbeli terveit is, miszerint jövő héten beszámoló és vezetőségválasztó közgyűlést, tavasszal nőnapot és majálist szerveznek. A legnagyobb idei rendezvényük a fennállásuk 25. évfordulójának megünneplése lesz az Idősek napjához kapcsolódva, amire külföldi vendégeket is várnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!