Hírek

2016.09.08. 17:20

A nemre buzdítanak - Veszprémben kezdte meg országjáró fórumát a Fidesz

Veszprém – Az október 2-i népszavazáson a nemek nagyarányú győzelmével állíthatja meg Magyarország a kényszerbetelepítést, mondta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a Fidesz csütörtökön kezdődött országjáró fórumsorozata előtt.

Marton Attila

A párt Veszprémben kezdte meg országjáró kampányát csütörtökön, amelyben arra buzdítják a választókat, szavazzanak nemmel a kvótareferendumon. Seszták Miklós  elmondta, a népszavazással a magyar nép egyértelmű választ adhat Brüsszel veszélyes tervére, a kényszerbetelepítésre. Hangsúlyozta, csak a nemek nagyarányú győzelme után állíthatja meg a kormány a kényszerbetelepítés jogtalan lehetőségét.

Seszták Mikós arról is beszélt, a nemleges válasszal az ország elhárítja a terrorveszélyt és a kultúránkat veszélyeztető folyamatokat. Hozzátette, az Európai Unió speciális jogi szabályozása miatt a népszavazás az egyetlen mód, amivel az hazánk egyértelművé teheti, hogy nem kér a kényszerbetelepítésből.


Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, a felmérések azt mutatják, a szavazást fontolgatók jelentős többsége nemmel voksolna. A párt legnagyobb feladata az, hogy meggyőzze az embereket,  akkor van igazi ereje a referendumnak, ha magas részvétel mellett a nemek nagyarányú győzelmét hozza a voksolás, jelentette ki.

Az országjárás kapcsán kifejtette, a tervek szerint a párt minden választókerületben két fórumot tart a népszavazásig hátralevő hetekben, vagyis összesen 212 hasonló rendezvényt terveznek. A fórumokon Orbán Viktor miniszterelnök, kormánytagok, államtitkárok és parlamenti képviselők vesznek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!