Hírek

2016.01.25. 17:30

Pedofilok hálójában a tinédzserek? – 100 ezret is kínáltak a szexért

Százezer forintot kínáltak szexuális aktusért idősebb férfiak egy magát 13 évesnek kiadó lánynak egy fiatalok által használt internetes csevegőoldalon. A beszélgetés egy kísérlet része volt, amelynek eredménye megdöbbentő.

Szabó Péter Dániel

Rendhagyó nyomozásba kezdett az elmúlt héten a veszprémi Sinka Vivien vezette Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány. Egy 13 éves, csinos budapesti lány nevében létrehoztak egy hamis profilt több internetes közösségi oldalon, illetve a fiatalok által használt legnagyobb csevegő oldalon, hogy így teszteljék, milyen veszélyek leselkednek a gyanútlan fiatalokra a világháló sötét bugyraiban. Az eredmény megdöbbentő és elkeserítő egyben.

– Egy közelmúltban megoldódott keresésünk adta az ötletet, amikor egy 14 éves lány egy 25 éves férfival szökött meg otthonról. Kíváncsiak voltunk, hogyan alakulnak ki az ilyen kötődések, hol és főképp milyen módon van lehetősége egy felnőtt férfinak kapcsolatot kialakítani egy általános iskolás kamaszlánnyal – mondta el a Naplónak Sinka Vivien, aki Sinkovics Karolin néven jó ideje megtalálható több, fiatalok által használt webes felületen.

Idősebb férfiak tömkelege próbált csevegni velem, s tett szexuális ajánlatokat az interneten – mondta el lapunknak a magát kamaszlánynak kiadó Sinka Vivien
Fotó: Szabó Péter Dániel

– A kitalált profilom szerint 14 éves leszek nyáron, Budapesten, a XIII. kerületben lakom a szüleimmel. Kapcsolatom még nem volt, még a csókolózást sem próbáltam kis soha – meséli Vivien, akit meglepett a regisztrációja utáni felfokozott érdeklődés. – Idősebb férfiak tömkelege próbált csevegni velem, tett szexuális ajánlatokat, sőt, többen pénzt is kínáltak a papíron még szűz kislánynak az orális szexért, illetve egy teljes szexuális aktusért. Előbbiért 30 ezret kínáltak, utóbbiért 100 ezer lett volna a tarifa, ha az általam megszemélyesített kislány hajlandó felmenni a lakásukra, de még felnőtt filmes munkát is ajánlottak.

Vivien elmondta, az elrettentés mellett az akcióval fő céljuk a figyelemfelhívás. – Kiemelten fontos, hogy a szülők sokkal jobban odafigyeljenek gyermekükre, őszinte legyen a kapcsolat közöttük. A mai világban tucatnyi olyan okostelefonos alkalmazáshoz hozzájuthatnak, amelyet a fiatalok lányokra vadászó férfiak is előszeretettel használnak. Egy ártatlan csevegésből pedig könnyen lehet később tragédia is – tette hozzá Sinka Vivien.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!