Hírek

2015.12.09. 11:40

Nem tudja, mire is fizetett pontosan

Szentkirályszabadja - Egy korábbi, csalók az interneten témájú cikkünket látva Varga Lajos szentkirályszabadjai olvasónk osztotta meg velünk földvásárlási tapasztalatait.

Heffler Péter

- Az állami földek eladásai kapcsán valaki azon próbál meggazdagodni, hogy egy offshore címről kínálja a szolgáltatását, miszerint időben jelenti az eladásra szánt földeket - kezdte Varga Lajos. - Mivel én is szeretnék Szentkirályszabadján földet venni egy gyümölcsös telepítéséhez, huszonötezer forintért előfizettem a szolgáltatásra. Azonban hamarosan kiderült, hogy nem eladó földekről küldik, mindig ugyanazt a listát - tette hozzá Varga Lajos, aki még elmondta, hogy több károsultról is tud, és ő maga már feljelentést is tett a rendőrségen.

Közben lapunk megkeresésére a Földárverés.hu-nál beismerték, hogy tudnak a problémáról.

- A szóban forgó területtel kapcsolatban kollégánk jelezte az érdeklődő felhasználónak, hogy a három hektár alatti, hirdetmény útján értékesítésre kerülő területek közötti, Szentkirályszabadja térségébe tartozó földek adatai hiányosak, a tényleges leadási határidő nincs feltüntetve. Ennek oka, hogy ezek az adatok így szerepelnek a Nemzeti Földalap internetes oldalán (NFA.hu) is, ahonnan a Földárverés.hu adatai is származnak. A földek hirdetmény útján történő értékesítésbe való bevonása folyamatosan történik, ám kizárólag az adott földrészletre vonatkozó hirdetmény megjelenését követően kerülnek értékesítésre - tudatták lapunkkal, majd hozzátették, hogy korábban ők is érdeklődtek a Nemzeti Földalapnál, miszerint mikorra várható az adatok közzététele, de érdemi választ nem kaptak az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!