Hírek

2014.06.12. 15:40

Megkapták kinevezésüket a megyénkbeli államtitkárok

Veszprém - Kontrát Károly a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Kovács Zoltán a területi közigazgatásért felelős államtitkár a Miniszterelnökségen, kinevezésüket csütörtökön vették át.

Balla Emőke

 

Kontrát Károly harmadik ciklusát kezdi meg a Belügyminisztérium parlamenti államtitkáraként

Kontrát Károly harmadik ciklusát kezdi a Belügyminisztérium államtitkárként, a minisztérium parlamenti képviseletét fogja ellátni. Pintér Sándor belügyminiszter közvetlen munkatársaként hasonló feladata lesz, mint az elmúlt négy évben: feladatai közé tartozik a frakciókkal való kapcsolattartás, a jogszabályokkal kapcsolatos politikai előkészítő munka, a kormánypártokkal való egyeztetés.

Mint Veszprém megye 2. számú választókörzetének országgyűlési képviselőjeként az emberekkel is közvetlen kapcsolata lesz, akiknak ismeri gondjaikat. A Belügyminisztérium célja, hogy tovább javítsa a közbiztonságot, erősítse a mindennapok biztonságát hamarosan átadják az új balatonalmádi és a hajdúnánási rendőrkapitányságot , a közfoglalkoztatásban rejlő lehetőségeket a jövőben is szeretnék kihasználni.

- Az ország és a magyar emberek érdekében dolgozunk a jövőben is - fogalmazott az államtitkár.

Kovács Zoltán a megyei kormányhivatal vezetőjeként dolgozott államtitkári kinevezéséig

Kovács Zoltán a területi közigazgatásért felelős államtitkár, a kormányhivatalok irányítása lesz a feladata. Az őt kinevezők ismeretét, tapasztalatát, tudását, politikai múltját vették figyelembe, jól ismeri a közigazgatás rendszerét, a polgármesteri hivatal, a kormányhivatal, a járási rendszer működését.

A közigazgatás rendszerének kialakítása megtörtént, most annak gyorsabbá, hatékonyabbá, rugalmasabbá tétele lesz a feladat, megtartva és erősítve az ügyfélbarát közigazgatást.

Az államtitkár elmondta, köszöni a sok gratulációt, amit kinevezésekor kapott és köszöni azoknak, akik úgy gondolták, alkalmas a feladat ellátására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!