Hírek

2014.05.11. 10:02

Lebuktak a krosszosok, a fatolvaj

Több mint száz személy részvételével nagyszabású ellenőrzést szervezett a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) a társhatóságok és az erdészetek munkatársaival a megye erdőterületein, a közelükben levő közutakon szombaton, amely nemrég ért véget.

Kovács Erika

Feljelentést kezdeményeztek tizenegy krossz motoros, és egy quados ellen erdőrendészeti szabálysértés miatt, hat személygépkocsi, négy motoros ellen közlekedési szabálysértésért, 12 személlyel szemben kisebb fokú közlekedési szabálysértésért helyszíni bírságot szabtak ki, egy embernél falopás miatt helyszíni bírságot állapítottak meg, egy személynél büntetőfeljelentés indult ittas vezetés miatt, négyet pedig figyelmeztettek kisebb közlekedési szabálysértésért.

Az ellenőrzés a megye területén, kiemelten a HM VERGA, a Bakonyerdő Zrt., a Budapesti Erdőgazdaság Zrt Uzsai Erdészeti Igazgatósága, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, illetve a magánerdő területeken, és az erőterületek környezetében található közutakon történt. Ellenőrizték az erdőterületekre engedély nélkül behajtó és az ott közlekedő gépkocsikat, motorkerékpárokat, krossz motorokat, az erdőterületeken tartózkodó gyalogosokat, hogy így megelőzzék a rongálásokat, falopásokat, az orvvadászatot. A fokozott ellenőrzést a VMRFK a Veszprém Megyei Kormányhivatal Erdészeti és Földművelési Igazgatóságának, illetve a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Őrszolgálatának bevonásával végezte, rendőrökkel, természetvédelmi őrökkel, az erdészeti hatóság munkatársaival együtt.

A mostanihoz hasonló ellenőrzések megyénkben rendszeresek, tovább folytatják ezeket, hogy megóvják természeti értékeinket, amelyekben megyénk különösen bővelkedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!