Hírek

2013.10.11. 08:40

Várják a sümegi diákok javaslatait

Sümeg - Szükségünk van az ötleteitekre, a javaslataitokra, véleményetekre, hiszen ezzel a települési önkormányzat munkáját és végeredményben mindannyiunk boldogulását segítitek.

Szijártó János

Szükségünk van az ötleteitekre, a javaslataitokra, véleményetekre, hiszen ezzel a települési önkormányzat munkáját és végeredményben mindannyiunk boldogulását segítitek.

Mindezt Rátosi Ferenc polgármester hangsúlyozta a városházán, amikor köszöntötte a megjelent tanulókat, a diákönkormányzat ülésén. Úgy fogalmazott, hogy szeretné minél szélesebb spektrumban bevonni a tanulókat az önkormányzati munkába, a város közéletébe, de még a helyi, illetve a regionális médiában történő megjelenést, a diákok e területen végzett tevékenységét is erősítené.

Dömötör Tímea diákelnök tartott tájékoztatót a városházán. Mellette Rátosi Ferenc polgármester (Fotó: Szijártó János)

Külön kérte, hogy fogalmazzák javaslataikat, igényeiket, felmerülő kéréseiket, és amiben tudnak segítenek. A polgármester kiemelte, pezsgő diákéletet szeretnének Sümegen, ahol a tanulók a saját igényeik alapján szerveznék mindennapjaikat és programjaikat. A város ebben természetesen partner lenne. Lapunkban korábban írtuk, hogy a Ramassetter iskola diákönkormányzatát a nyáron már vendégül látták a városházán. Akkor az általános iskolások, ezúttal a középiskolások ismerhették meg az önkormányzat, a hivatal működését, illetve tarthatták meg ülésüket Rátosi Ferenc polgármester, dr. Kulcsár Ferenc alpolgármester, valamint a hivatal jegyzője, és osztályvezetői jelenlétében.

A Kisfaludy Sándor Gimnázium diákönkormányzatának elnöke, a 13.C osztályos Dömötör Tímea beszámolót tartott az elmúlt időszak történéseiről, majd ismertette az előttük álló programokat, fontosabb rendezvényeket. Mint kiderült változatos és gazdag az eseménynaptár, tulajdonképpen minden hónapra esik valami érdekes, különleges. Kérdésünkre elmondta, hogy összegzik a diákság ötleteit, javaslatait, majd azokat összegezve, egy csomagban juttatják el a települési önkormányzathoz a következő ülésen.

A rendezvényen lapunk működéséről, mindennapjairól, a nyomtatott sajtó helyzetéről is érdeklődtek a tanulók munkatársunktól.

Az ülés végén Szeidlné Lakos Éva igazgató az intézmény nevében köszönetet mondott a polgármesternek, az önkormányzatnak, a hivatalnak azért, hogy figyelemmel kísérik és támogatják az iskola munkáját.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!