Hírek

2013.07.16. 15:27

Új nevet kapnak az iskolák

A januári fenntartóváltás apróbb névváltozással is jár a közoktatási intézményekben.

Marton Attila

Az állami intézményfenntartóhoz tartozó iskolák eddigi elnevezése elé a településnév kerül a könnyebb azonosíthatóság miatt. Technikai jellegű változtatásról van szó, amit az indokolt, hogy az állami átvétel után könnyebben meg lehessen különböztetni az iskolákat, mondta a Naplónak Szauer István, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) veszprémi tankerületének vezetője a módosításról.

A reformkor és a 19. század más nagyjai, például Petőfi Sándor, Kossuth Lajos vagy Deák Ferenc nevét több tucat iskola viseli az országban, így a Klik-en belüli azonosítást segítheti a változtatás, bár az intézményeket eddig is megkülönböztették egy hatjegyű számsor, az OM azonosító alapján.

A megyeszékhelyen például a dózsavárosi iskola augusztustól Veszprémi Dózsa György Általános Iskola néven szerepel majd. A változás az iskolák számára bélyegzőcserékkel járt, a tanulók és a szülők nem érzékelnek belőle semmit, tette hozzá a tankerület vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!