Hírek

2013.07.22. 13:28

Szerdán indul az Utcazene Feszitvál

Négy napon át ismét zenétől lesznek hangosak a veszprémi utcák és terek, hiszen szerdán indul az Utcazene Fesztivál, ahol hét színpadon hazai és külföldi muzsikusok szórakoztatják majd a közönséget. Már építik a színpadokat.

Szabó Péter Dániel

A sztárzenekarok helyett idén a magyar és külföldi utcazenészeken, no meg a helyi bandákon lesz a hangsúly Veszprém kedvenc fesztiválján. A rendezvény központja ezúttal is az Óváros tér lesz, ahol a nagyszínpadon olyan veszprémi zenekarok muzsikálnak, mint az LGT Emlékzenekar, a Bluesberry Band, a Rubber Puppet, a Hősök, a Company Live Band, az M.C.S.Blues Band és a Hollywoodoo, míg az olasz, ám Veszprémben visszatérő vendégnek számító La Tresca Trócsányi Gergely társaságában ad majd koncertet itt.

Nagyszínpad ugyan nem lesz a várban, ám a volt Közgazdasági szakközépiskola udvarán állítanak fel színpadot, itt olyan csapatok zenélnek majd, mint a Los Aslándticos, a Budapest Riddim Band, a Mary Popkids vagy az Irie Maffiából ismert Sena. A Fortuna udvarba is érdemes lesz ellátogatni, ahol magyar és külföldi utcazenészek lesznek a középpontban.

Épülnek a színpadok (Fotó: Penovác Károly)

A délutáni sávban ezúttal is az utcazenész-verseny indulói adnak majd koncerteket a Gizella udvarban, az Alexandra könyvesboltnál, a Vár áruháznál, illetve a Kossuth utca felső részén felállított kisszínpadokon. Az előzetes zsűrizést követően összesen 20 előadót/zenekart választottak ki a szervezők akik a dicsőség mellett az 500 ezer forintos szakmai, illetve közönségdíjért is versengenek. A felhozatal több mint ígéretes, a 2011-ben a szakmai zsűri fődíját megnyerő Allan Nes mellett a franciául és angolul is éneklő Pusztai Juli vagy a Babarczi Bulcsú vezette pécsi underground brigád, a TükeZoo is visszatér Veszprémbe.  A kisszínpadokat egyébként már hétfőn elkezdték felállítani a szervezők, kedden és szerdán pedig a nagyobb helyszínek kialakítása következik.

A Kabóca Bábszínház közreműködésével a fesztivál ideje alatt gyerkőc programokat is tartanak az Óváros téren. Bábelőadások, koncertek és interaktív pantomimprodukciók várják majd itt az érdeklődő gyermekes családokat, akik minden nap kipróbálhatnak ügyességi játékokat, s kézműves foglalkozásokon is részt vehetnek.

A hagyományoknak megfelelően az utcazene négy napja alatt ezúttal is lesz DJ-sátor a színházkertben. A fellépők elsősorban helyi arcok és mindenki által kedvelt környékbeli lemezlovasok, valamint olyan Dj-k lesznek, akik valamilyen formában kötődnek Veszprémhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!