Hírek

2013.07.01. 15:22

Előzetesben a rendőrökre támadó férfi

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és hétfőn elrendelte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki szombaton este késsel támadt rendőrökre Vaszaron – tájékoztatott a megyei ügyészség szóvivője.

Halmos György

Dr. Gulyás Ildikó elmondta, hogy a férfi előzetes letartóztatását egy hónapra rendelte el a bíróság. Az ügy gyanúsítottja a szombaton este 20 óra 45 perckor az előállítása miatt a lakhelyére érkező rendőrökre támadt.

Mint arról beszámoltunk,
a szombaton este 20 óra körüli időben egy helyi férfi - eddig tisztázatlan okból - késsel támadt egy másik helyi férfira, akit a mentők szúrt hasi sérüléssel szállítottak kórházba, a rendőrök emiatt akarták előállítani a támadót.

A rendőrök többször felszólították a férfit, hogy tegye le a támadóeszközt, de ennek nem tett eleget, ezért az egyik járőr a légtér irányába figyelmeztető lövést adott le szolgálati fegyverével. A férfit ezt követően elfogták és a pápai kapitányságra előállították – közölte korábban a főkapitányság. A gyanúsított egy körülbelül két méter hosszú botra rögzített késsel fenyegette a rendőröket – közölte a szóvivő.

A Veszprémi Nyomozó Ügyészség a gyanúsítottat felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként, majd indítványozta a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója előtt előzetes letartóztatásának elrendelését. Az ügyészség a kényszerintézkedés szükségességét a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyével indokolta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!