Hírek

2013.06.04. 14:07

A gyermekek egyre értékesebbek lesznek

Még az eső sem tudta megzavarni Tihany óvodájának 60. születésnapja alkalmából rendezett szombati ünnepség jó hangulatát.

Győrffy Árpád

A mai és egykori óvodásokat, szülőket és más érdeklődőket köszöntő Tósoki Imre polgármester emlékeztetett rá, hogy a Visszhang óvoda mai épületében korábban az általános iskola első három osztályának is helyet adott az egyetlen óvodai csoport mellett. Az iskolások közben elköltöztek, az óvoda háromcsoportosra bővült.

Az utóbbi évtizedekben a fejlesztéseknek és a dolgozók munkájának köszönhetően a környék egyik legjobb óvodája lett a tihanyi intézmény. A tihanyi önkormányzat a jövőben is biztosítani fogja a feltételeket az óvoda működéséhez - ígérte. Az önkormányzat nevében virágcsokorral köszönte meg a munkát az óvodát korábban 30 éven át vezető Takács Imrénének, a jelenlegi vezetőnek Gálné Lendvai Erikának és az egy ideig őt helyettesítő Szigetiné Rónyai Borbálának.

 

A Visszhang óvoda óvónői, dadái és óvodásai az ünnepi torta körül (Fotó: Győrffy Árpád)


Gálné Lendvai Erika az elmúlt évtizedek hol vidám, hol nehéz pillanatainak felidézése mellett köszönetet mondott az óvoda jelenlegi és korábbi dolgozóinak, az önkormányzatnak és a nagy számú segítőnek. Dr. Korzenszky Richárd, a bencés apátság perjele arról beszélt, hogy miközben a környezetünkben a dolgok többsége veszt az értékéből az idő múlásával, a gyerekek értéke folyamatosan növekszik.

Korzenszky Richárd ezért az évfordulós ünnep és a pedagógus nap alkalmából tisztelgett mindenki előtt, aki gyerekekkel, emberekkel foglalkozik, legyen szó óvodáról, vagy az iskola különböző szintjeiről. De mint mondta, nem csak a pedagógusoknak szól a köszönet, hisz legalább annyira fontosak a segítőik, hogy megfelelően működni tudjanak az intézmények, hogy biztonságban érezzék magukat a gyerekek, és a szülők is biztonságban tudják őket.

 

 

 

Az óvoda három csoportban 75 gyerekkel és 10 dolgozóval működik. A korábbi években 80-90 gyerek is járt ide, de most kicsi visszafogták a létszámot. Tihanyon kívül Aszófőről, Örvényesről, Balatonudvariból, Balatonfüredről, Vászolyról, Pécselyről, Dörgicséről, Barnagról, de még Kékkútról is járnak ide gyerekek. A közeli községekből saját kisbusszal hozzák az ovisokat minden nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!