Hírek

2013.05.31. 14:25

A Pokol Angyalai Alsóörsön - A biciklisek is ráfáztak

Nem történt rendkívüli, vagy kiemelt esemény az Alsóőrsön zajló motoros találkozóval első napján – tájékoztatott a megyei főkapitányság pénteken.

Halmos György

A rendezvénnyel összefüggésben több járművet és annak vezetőjét ellenőrizték, a rendőrök egy személlyel szemben közigazgatási bírságot, másik tizenegy személlyel szemben helyszíni bírságot szabtak ki; a tájékoztatás nem tér ki arra, hogy milyen jellegű események miatt éltek a bírságolással.

Közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt három járművezetővel szemben szabálysértési feljelentést tettek, engedély nélküli átalakítás miatt egy motorkerékpár forgalmi engedélyét elvették.

Olvasónk, Radó Tamás szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében kerékpárosokat érintő problémával kapcsolatban tett fel kérdést, ugyanis a rendőrség által egyirányúsított Vörösparti sor a környék egyetlen kijelölt kerékpárútja, viszont számukra sem engedélyezik a kétirányú közlekedést.

Mivel más úton nem lehet eljutni Csopakról Alsóörsre, úgy Radó Tamás véli, hogy a hétvége közeledtével várhatóan egyre több biciklis a 71-es főútra, vagy a számukra még veszélyesebb régi „római útra” kényszerül, veszélyeztetve ezzel saját testi épségüket és a többi közlekedőét.

Reményének adott hangot, hogy a mostani egyirányúsítás egyedi eset, a nyári szezon többi motoros találkozója és más rendezvényei idejére a hatóságok már nem kívánják alkalmazni ezt a fajta „különleges rendőri óvintézkedést”. A megyei főkapitányság a felvetéssel kapcsolatban arról tájékoztatott, hogy a szerviz út a kihelyezett KRESZ táblák szerint egyirányú.

(A Vörösparti sor egyébként a közvélekedéssel ellentétben nem kijelölt kerékpárút, hanem a Balatoni kerékpárút egyik szakasza.) A kerékpárosok a tábla hatályával megegyezően a kerékpárt hajtva közlekedhetnek, a forgalommal szemben – mivel kiegészítő tábla nem engedélyezi a kerékpárral történő behajtást – a biciklit csak tolhatják. Van lehetőség alternatív útvonalakra, például Paloznak és Lovas irányában, illetve a 71–es főút azon szakasza, ahol nem tiltják a kerékpáros közlekedést.

Az egyirányúsítás úgy tudjuk ideiglenes, várhatóan hétfőn megszüntetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!