Hírek

2013.03.09. 19:19

Jótékonysági est fiatalokért és az újszíves fiúért

Jót tenni könnyű, ha sokan segítenek. Ezzel a mottóval rendeztek gálaműsort a hátrányos helyzetű veszprémi fiatalok és Vass Máté újszíves gyulafirátóti fiú támogatására szombaton este Veszprémben, a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola (AMI) hangversenytermében, csekély érdeklődés mellett.

Kovács Erika

Máté a rendezvény előtt röviddel érkezett haza a budapesti kórházból, ahová néhány nap múlva kell visszamennie. Édesapja, Attila részt vett az esten. Az estet dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott fővédnökségével a Veszprém Városi Hátrányos helyzetű fiatalokért Egyesület (VVHHFE) és a Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg. A kormánymegbízott társaságában adta át Molnár Roland, egyesületi elnök Vass Attilának, Máté édesapjának a fiának megfelelő drága ágynemű vételére jogosító támogatást.

- Különösen nemes a cél, amikor gyerekeket támogat egy jótékonysági rendezvény - mondta köszöntjében Némethné Károlyi Jolán veszprémi képviselő, és példaértékűnek nevezte a VVHHFE törekvését, célját, mert kortársaik megsegítéséért jött létre, nekik segít.



Elismeréssel beszélt Molnár Roland egyesületi elnök munkájáról, és arról, hogy idén is több száz fiatal iskolakezdését támogatják. A képviselő mielőbbi gyógyulást kívánt Máténak. Márton Szabolcs, az est védnöke, a herendi KDNP elnöke arról beszélt, hogy közös célokat valósítsunk meg az egyéni helyett, és semmilyen körülmények között sem szabad a hátrányos, vagy nehéz helyzetbe került embereket, különös tekintettel a fiatalokra magukra hagyni.

Molnár Roland, az egyesület elnöke emlékeztetett öt éves működésükre, mialatt ezer fiatalnak segítettek anyagilag, és más módon is. Számos jótékonysági rendezvényt, eseményt tudnak maguk mögött, sokat pályáznak különféle támogatásokért. Köszönetet mondott segítőiknek, akikből egyre több van.



A köszöntők után színvonalas műsorral szórakoztatták a közönséget, fellépett Meh Oxana zongoraművész-tanár-, Márkus Júlia hegedűművész, Veszprém Város Vegyeskara, a Bonita Sporttánc Egyesület, a Veszprém-Bakony Táncegyüttes, a Veszprémi Közgazdasági Szakközépiskola diákjai, a Veszprém-Bakony Táncegyüttes, az Ipari Szakközépiskola és Gimnázium tanulói, a Csermák Antal AMI népzenei együttese, a Táncsics Mihály Szakközépiskola tanulói.

Lenner Barnabás klarinét előadással, Hatás Andrea előadóművész szép dalokkal emelte a rendezvény fényét. - Tavaly október nyolcadika óta vártam erre a pillanatra, amióta vártam az új szívre! A szobám, meg az ágyneműm is lila színű, ez a kedvencem. Nagyon tetszik minden, igaz a szoba steril, de nagyon barátságos – ezt mondta jókedvvel és fáradtan szombat délután már családi körben otthonába érkezésekor Vass Máté. A gyulafirátóti fiú idén január 28-án kapott új szívet, Budapesten, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Központban. Szerda reggelig maradhat otthon. Most amiatt jöhetett haza, mert legutóbbi vizsgálati eredményei szerencsére kitűnő eredményt mutattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!