Hírek

2013.02.16. 18:59

Télűző pogácsafesztivál Pétfürdőn

Pétfürdő - Idén már ötödször rendezték meg a közösségi házban a télűző pogácsafesztivált, melyhez farsangi maszk- és díszkészítő versenyt is tartottak.

Varga Ibolya

Bizony már a nevezéshez is bátorság kellett, hiszen itt minimum ötven darabot vártak el a süteményből és csatolni kellett a receptet is. Ott tolongott a házban a település apraja, nagyja, hiszen tudják, hogy ez eddig is mindig igen jó szórakozást nyújtó program volt és ezúttal sem csalódtak. Harmincöten neveztek be és harminchatféle pogácsát sütöttek.

Nem volt könnyű dolga az Andó Pál mesterszakács által vezetett zsűrinek. Talán éppen ezért adtak ki egy sor különdíjat. Jutalmazták a legszebb, a legédesebb, a legfinomabb, a legkülönlegesebb pogácsákat. Még így is hat dobogós helyet ítéltek meg, hiszen az első három helyezésből duplázni kényszerültek. Így Stéger Endréné és Szpisiákné Baráth Rita szerezte meg a két első helyezést.

Az eredményhirdetés után a nézők elfogyaszthatták a versenymunkákat, de hogy senkinek ne legyen hiányérzete, még a környező pékektől vásárolt különféle sós süteményekkel is megkínálták a közönséget.

Arról, hogy szomjan ne haljanak, a Várpalota-Pétfürdő Kertbarát Kör tagjai gondoskodtak. Saját termésükből kínáltak bort és forralt bort, a gyermekeket pedig kitűnően ízesített teával itatták.

A pogácsázást táncmulatság követte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!