Hírek

2013.02.14. 09:15

Beismerte tettét a hárskúti orvvadász

Hárskút - Több vad elejtését is beismerte az a férfi, akit szerdán délután rendőrök igazoltattak helyi vadászok segítségével, s a közelben megtalálták rejtekhelyét.

Halmos György

A férfi beismerte, hogy valóban volt nála korábban egy fegyver, annak a rejtekhelyét is megmutatta. Ruházatának átvizsgálása során egy kés is előkerült a 36 éves férfi táskájából, akit bűncselekmény gyanúja miatt előállították, majd őrizetbe vettek. A lakásában házkutatást tartottak, ennek során éles lőszereket találtak, amit a rendőrség lefoglalt. A férfi gyanúsítottkénti kihallgatása során elismerte, hogy a fegyvert használta, azzal a közeli erdőkben több vadat is elejtett. A hárskúti elkövető ellen jelenleg lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés megalapozott gyanúja, valamint lopás miatt folyik a büntetőeljárás.

A környéken legutóbb szeptemberben  értek tetten  orvvadászokat, a kocsijukban megtalálták az elejtett vadat, a fegyvert és a hangtompítót is, ezzel bebizonyosodott az orvvadászat ténye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!