Hírek

 • cikk kép
  40 millióból korszerűsítik a konyhát

  Csabrendek - Az idei évben 850 millióból gazdálkodik a 3082 lakosú község, a működtetésre több mint 460 milliót költenek, a maradék fejlesztésre kell majd.

 • cikk kép
  Itt vagyunk mi, romák is

  Berhida - A roma és a cigány ugyanaz, csak az utóbbit degradálónak érzik, nem szívesen használják. Nem mi, hanem mások - mondja Vitéz Farkas Ferenc, a Berhidai Roma Nemzetiségi Önkormányzat (BRNÖ) testületi tagja, titkárságvezetője.

 • cikk kép
  Nem egyszerű feldolgozni a traumákat

  Veszprém – Hat éve indult el és működik azóta is hatékonyan a Veszprém megyei bűnmegelőzési kortárssegítő program, mely nem csak a nyugdíjasok számára szolgál támogatással az áldozattá válást megelőzendő.

 • cikk kép
  Két autó ütközött Csopak közelében - Félpályás útzár!

  Csopak – Két személyautó ütközött össze a csütörtök kora reggel Csopak közelében, a 73-as főúton – közölte Aradi Virág, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

 • cikk kép
  Élet egy aprófaluban: ára van a nyugalomnak

  Vöröstó, Óbudavár - Egyelőre megállíthatatlannak tűnik az aprófalvak elnéptelenedése, miután a munkalehetőségek hiánya és alacsonyabb fizetések jellemzik ezeket a településeket, áll a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentésében. 2014-ben Magyarországon 3154 települést számláltak. A falvak jelentős súlyt képviselnek közöttük, ám több mint harmaduk aprófalu.

 • cikk kép
  Kilencvenkilenc megmentett élet

  Veszprém – Hasonlóan a korábbi évekhez a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezetével együttműködve véradó napot rendezett február 22-én – közölte Aradi Virág, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

 • cikk kép
  Fogópálinka nélkül nem működhet egy vérbeli disznótor

  Adásztevel - Sváb hagyományokat felelevenítő disznóvágást szervezett az Adászteveli Német Nemzetiségi Önkormányzat. A helyiek már reggel útra keltek, hogy elhozzák az Ügyes névre hallgató, 140 kilósra hízott malacot.

 • cikk kép
  Két évre felfüggesztették a nőgyógyász-onkológust

  Veszprém – Két évre felfüggesztették az orvoskamarai tagságát a veszprémi kórház egykori nőgyógyász-onkológusának, a döntés nem jogerős – írta szerdán a Magyar Idők.

 • cikk kép
  Légikalandok a nagyvilágból

  Toperczer István orvos alezredes, fotóművész, publicista, szerző tartott előadást a Városi Művelődési Központban vietnámi és afganisztáni útjairól a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Veszprémi Egyesületének meghívására.

 • cikk kép
  A közösséget szolgálja a megújult könyvtár

  Veszprém - Minden harmadik beiratkozott olvasó gyermek a Cholnoky-városrészben több mint két évtizede alapított könyvtárban.

 • cikk kép
  Húszmillió a kár - Veszprém megyében bukott le a csaló

  Csalások sorozatáért ítélték el jogerősen öt évre azt a debreceni férfit, aki Veszprém megyében bukott le. Közel húszmilliós kárt okozott a sértetteknek.

 • cikk kép
  Mi már tudjuk, hol nyaral idén

  A magyarok körében a nyaralás egyet jelent a vízpart melletti üdüléssel. Ez elsősorban a mediterrán térséget jelenti, de sokan választják a belföldi vízparti szállásokat is - ez derül ki körképünkből, melyben az idei nyaralási trendnek jártunk utána.

 • cikk kép
  Hárman ültek a kigyulladt kisteherautóban

  Eddig ismeretlen okokból gyulladt ki szerda késő délután, 17 óra után egy kisteherautó fülkéje a 8-as főút 61-es kilométerszelvényénél, Márkó közelében.

 • cikk kép
  Személyautó borult fel Ajkán

  Ajka – Egy személyautó borult fel eddig tisztázatlan körülmények között szerdán késő délután Ajkán, a Timföldgyári úton.

 • cikk kép
  Itt számíthat traffipaxra csütörtökön Veszprém megyében

  Csütörtökön is mérnek a rendőrök Veszprém megyében - tudja meg, hol találkozhat velük:

 • cikk kép
  Vadkár: "a probléma kezelése nem tűr halasztást"

  Vadkárok miatt védelmi szolgálat létrehozását kezdeményezték a balatoni önkormányzatok.

 • cikk kép
  Szigorodnak az iskolai buszos kirándulásokra vonatkozó szabályok

  A veronai buszbaleset miatt szigorodhatnak az iskolai buszos kirándulásokra vonatkozó előírások. Szauer Istvánt, a Veszprémi Tankerületi Központ tankerületi igazgatóját arról kérdeztük, milyen változásokra lehet számítani a tankerület intézményeiben.

 • cikk kép
  Olyan lesz, mint egy sugárút

  Márkó – Hat méter széles lesz az új út, így nagyon kulturált körülmények között lehet majd közlekedni. A fejlesztés második lépéseként a főutcáról a bekötő utcákat is megépítik pályázati forrásból.

 • cikk kép
  Interjú a futárszolgálat furgonját elkapó devecseri rendőrökkel

  Devecser - Ahogy arról korábban beszámoltunk, kedden, nem sokkal 12 óra után ellopták egy futárszolgálat furgonját, amit Ajka és Devecser között kaptak el a rendőrök.

 • cikk kép
  Lezárult a nyomozás hotelben garázdálkodók ügyében

  Veszprém – Az eljárás adatai szerint Veszprém egyik szálláshelyén január 31-én késő este egy 22 éves mándoki férfi szóvá tette a szállóban lévő két 22 éves és egy 24 éves jászfényszarui férfi hangos szórakozását, melynek eredményeként a hotel folyosóján vitába, majd dulakodásba keveredtek.

Részletes műsorMűsorok betöltése...