Hírek

2012.12.20. 17:05

Lovasi Márta átadta a betlehemi stafétát

Rövid megszakítással húsz éven keresztül Lovasi Márta, a Rózsa Úti Általános Iskola tanítónője rendezte meg diákjaival Veszprém város betlehemi műsorát.

Marton Attila

A veszprémi várban idén a Padányi Katolikus Gyakorlóiskola mutatja be Jézus születésének történetét. A változás okáról az esemény korábbi rendezőjét, Lovasi Mártát kérdeztük.

- A betlehemes játékot 1991-ben kezdtük lovasokkal a Szentháromság téren,  ebből nőtte ki magát az esemény  nagyszabású, városi műsorrá - idézi fel a kezdeteket a pedagógus. A kétezres években öt éven keresztül a Szilágyi iskola adott műsort, a Lovasi Márta által betanított gyerekek akkor a  város más pontjain mutatták be Jézus születésének misztériumát.
Lovasi Mártának húsz év alatt több száz gyereknek sikerült átadni a betlehemezés hagyományát (Fotó: Gáspár Gábor)

- Idén is kaptam felkérést, de úgy éreztem, hogy a tavalyi 20. évforduló szép lezárása ennek az időszaknak. Másrészt pedig szerettem is volna átadni már a stafétát, mert úgy vélem, hogy nem nevekhez kell, hogy kötődjön ez az esemény, hanem hogy a benne résztvevők tudjanak szépet adni a közönségnek - fogalmazott lapunknak Lovasi Márta.

- Az eltelt időszakban közel 500 gyereknek sikerült átadni a betlehemezés hagyományát, idén úgy gondoltam, hogy erőt gyűjtenék, tette hozzá a pedagógus. A Művészetek Háza által szervezett műsorhoz a tanítónő és tanítványainak szülei biztosítják a régi díszleteket, diákjaival együtt ellátogat az eseményre, megnézi a padányis Betlehemet. A jövőt firtató kérdésre elmondta, amennyiben az elkövetkezendő években szükség lesz segítő munkájára, szívesen áll a szervezők rendelkezésére.
A  Veszprémi betlehemes játékot vasárnap 17 órakor a várban  a Padányi Katolikus Gyakorlóiskola diákjai adják elő. Felkészítő tanárok:  Kollát Judit, Baradits-Stummer Márta, Zsilinszky Cecília és Hutvágner Erika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!