Hírek

2012.08.30. 11:10

Kellene egy új megálló

Veszprém - A Bakonyalja városrészről, illetve a kivándorlás problémájáról tartott sajtótájékoztatót a napokban a Jobbik városi szervezete.

Halmos György

Forgóné Kelemen Judit, a Jobbik képviselője arról tájékoztatott, hogy a Cholnoky iskolában tartott lakossági fórumon olyan megállapodás született, miszerint az 5-ös számú autóbusz vonalán az Ady Endre utca 60-62. számú ingatlanok előtt új autóbusz-megállót alakítanak ki. A képviselő szerint a megállapodással semmi baj nem volna, ha évekkel korábban megvalósult volna a beruházás. Míg az Ady Endre utcában új megálló kialakítását ígérik, addig az Aulich utcában egy buszváró kihelyezését nem tudták elintézni. A Bakonyalja városrészben problémát okoz, hogy hiányoznak a járdák a Pöltenberg, Karacs Teréz utcában, és egyre romlik a közbiztonság.

Kovács Rajumd, a Jobbik városi elnöke szerint a magyar kivándorlás megakadályozásával kapcsolatban a kormány nem tesz válaszlépéseket, még a problémával sem hajlandó foglalkozni. Egy elérhető statisztikai rendszert kellene kiépíteni, ami rögzíti és nyomon követi a kivándorlási folyamatot, illetve egy vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik, ami ezzel a problémával foglalkozna. Több mint 1800 milliárd forintot költöttek az egymást követő kormányok 2004-2010 között hazai és uniós pénzekből a munkahelyteremtésre, ennek értelmetlenségét jól jelzi a folyamatosan növekvő munkanélküliség és a folyamatosan romló foglalkoztatási adatok - ismertette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!