Hírek

2012.07.18. 11:00

Trükkös csaló! Rendőrnek is kiadta magát a férfi

Veszprém - Júniusban önkormányzati dolgozónak, a napokban pedig rendőrnek adta ki magát az a férfi, aki a megyeszékhelyen egy idős hölgytől először 10 ezer, legutóbb pedig 30 ezer forintot lopott el – tájékoztatott a rendőrség.

Halmos György

Az ismeretlen férfi hétfőn, a délutáni órákban csengetett be a nő lakására, és egy feltehetően hamis igazolványt felmutatva, magát rendőrnek kiadta jutott be a lakásába azzal az indokkal, hogy sok a környéken a betörő. A tulajdonosnak gyanús volt a férfi, akire azért emlékezett, mert egy hónapja önkormányzati dolgozónak adta ki magát, és gyógyszerre fizettetett be vele 10 ezer forintot.

Az elkövető rávette az idős asszonyt, hogy mutassa meg, hol tartja a pénzét. A férfi ügyeskedése révén a második alkalommal 30 ezer forintot tudott ellopni. A veszprémi kapitányság felhívja a figyelmet, hogy a rendőrség állományába tartozókat az egyenruha és a szolgálati jelvény, valamint szolgálati igazolvány igazolja. A jelvényen egy ötjegyű azonosító szám van. Szolgálati jelvénnyel és igazolvánnyal a civil ruhás rendőrök is rendelkeznek. A 112-es ingyen hívható számon lehet ellenőrizni a jelvényszám alapján, hogy valóban rendőrrel van dolga. A rendőr egyébként köteles a nevét, rendfokozatát, beosztását közölni az állampolgárral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!