Hírek

2012.06.23. 13:46

Levendulafesztivál Tihanyban

Tihany - A hagyományok szerint horgászversennyel indították el a Levendulafesztivált a Belső-tó partján.

Varga Ibolya

A nap folyamán még több sportversenyt szerveztek és túrákat is. A rövidebb kirándulásban az Aranyházat nézték meg a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársainak vezetésével, majd kétszer is a levendulaültetvény megtekintése volt a céljuk. Most teljes virágzásban van ez a rendkívül sokoldalú gyógynövény. A régi ültetvénybe kirándulók megcsodálhatták azt a panorámát, amihez hasonlót a mediterrán országokban láthatunk csupán. A kirakodóvásárban kézműves alkotásokat, levendula növényeket és belőlük készült olajokat, párnákat kínáltak. A település központjában levendulával ízesített ételeket is kóstolhattak, süteményeket, desszerteket és húsételeket is.

A program vasárnap is tart a Belső-tónál és a Levendula-háznál egyaránt. Vasárnap is sporttal kezdenek, majd elsősorban a gyerekeknek szerveznek bemutatókat, műsorokat. A felnőtteknek vásári komédiát adnak elő és világzenei koncerttel zárják a napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!