Hírek

2011.07.03. 15:31

A kézművesség életformái

Veszprém - Ismét a várt érdeklődés övezte a kamara kézművesvásárát. A nagy sikert jelzi, hogy 60 kiállító mutatta be portékáját.

Tremmer Tamás

Amikor a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara útjára indította nyári kézművesvásárát, még csak bíztak a kedvező fogadtatásban. Rövid időn belül kiderült, a nagyközönség igényli a rendezvényt. A kézművesvásár az érdeklődők és a kiállítók körében egyaránt népszerű. Mindennél többet mond az a tény, hogy immár hatvan kiállító jelentkezett, ennél többnek nem is igen tudnának helyet biztosítani.

A résztvevők zöme Veszprém megyei, de érkeztek Budapestről, sőt az ország távolabbi pontjairól is kézművesek.

A vásáron kiderült, van igény és kereslet a kézművestermékek iránt. Ezek a portékák mind-mind egyediek, bennük van az alkotó egyénisége is. A kézművesség életforma, amely a fiatalok és az idősek számára is vonzó lehet, és megélhetést biztosít a mesterember számára. A vásáron láthatóak voltak kerámia-, bőrdíszművek, faragott fa-, csuhé- és szalmatárgyak, ékszerek, hímzett textíliák, üvegtermékek, szőttesek, mézeskalácsok. Az érdeklődők bepillantást nyerhetnek egyes szakmák fortélyaiba is. A borús idő ellenére látogatóban nem volt hiány.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!