Hírek

2009.05.11. 02:28

Czaun kérjen bocsánatot!

Veszprém - Nyilvános bocsánatkérést követel Czaun Jánostól Katanics Sándor képviselő, ellenkező esetben feljelenti az alpolgármestert.

Szabó Péter Dániel

Ahogy arról lapunkban beszámoltunk, a veszprémi képviselő-testület legutóbbi ülésének szünetében Czaun János alpolgármester rendkívüli sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, amikor a megyeszékhely közbiztonságának tárgyalásánál a hajléktalanok kerültek szóba, Katanics Sándor az alábbi kijelentést tette: le vannak szarva .

Katanics Sándor önkormányzati képviselő pénteken sajtótájékoztatón reagált az őt ért vádakra. Elmondta, meglepte Czaun János kirohaná- sa, s újfent hangsúlyozta, több tanú is állítja, az ominózus mondat nem hangzott el az ülésen. 

- Az elmúlt egy hétben a jegyző is tanulmányozta az ott készült hangfelvételt, s szó szerinti jegyzőkönyv is készült, ám mindegyik cáfolj- a az alpolgármester állítását. Ezért felszólítom Czaun Jánost, hogy május 13-án déli 12 óráig nyilvánosan kérjen bocsánatot tőlem, ellenkező esetben a bírósághoz fordulok, s rágalmazásért feljelentem - szögezte le Katanics Sándor.

Hartmann Ferenc, az MSZP frakcióvezetője hozzáfűzte, 2008 őszén az önkormányzat fideszes többsége rágalmazással vádolta Szalay András képviselőt, s ennek következtében leváltották bizottsági elnöki posztjáról is, így joggal várható el, hogy a nyilvános bocsánatkérést követően Czaun alpolgármester is lemondjon tisztségéről. - Ez már több szakmai alkalmatlanságnál, becsületbeli ügyről van szó - hangsúlyozta Hartmann Ferenc.

Az ügyben megkerestük Czaun János alpolgármestert, aki elmondta, az elhangzottaktól függetlenül továbbra is kitart álláspontja mellett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!