• cikk kép

  Veszprémi emlékekről, fiatalokról és a negyven éves vígszínházi kötődésről

  Hegedűs D. Géza: A legnagyobb védelem a szakmaiság

  A közeli cukrászdából jön, a hatlapost dicséri. Veszprémről, kedvenc helyeiről is beszélgetek Hegedűs D. Géza Kossuth-díjas színész-rendezővel, aki Camus A pestis című regényének monodrámáját játssza a Latinovits-Bujtor Játékszínben.

 • cikk kép
  Sorsok és szerelmek Vásáry Tamás életében, melyben Kutasi Kovács Lajos szerepe is jelentős

  Sorsszerű szerelem és találkozások, beszélgetés egy elhunyt asszony szellemével, svájci, londoni évek, Föld körüli utazás. Vásáry Tamás, zongoraművész-karmester élete akár egy film, melyben jelentős szerepet kapott egykor a veszprémi származású Kutasi Kovács Lajos író, újságíró, utazó, a nyugati magyar emigráns irodalom egyik jelentős alakja.

 • cikk kép
  Csokor az édesanyáknak

  Veszprém - Pár éve még jómagam pakoltam tele a vázákat orgonával meglepetésként az éjszaka leple alatt anyukámnak. Ma már ő nincs többé –- meghatódva állok két csemetém előtt anyák napján.

 • cikk kép
  Mihez kezdjünk az ötös lottó 4,2 milliárdjával?

  Múlt héten sem talált gazdára az ötöslottó továbbra is csak hízó főnyereménye. Ezen a héten így már több mint 4,2 milliárd ütheti a markát annak a szerencsésnek, aki mind az öt számot helyesen megtippeli.

 • cikk kép
  VEN: mókás díjakat adtak át a fesztiválon

  Veszprém -– Utolsó felvonásához érkezett a Veszprémi Egyetemi Napok (VEN). Péntek este átadták a legjobb csapatoknak járó díjakat és megválasztották a diákrektort.

 • cikk kép
  Sör, virsli, körhinta - majális Ajkán

  Ajkán az idén több erős férfikézre volt szükség a májusfa felállításához. Pad Ferenc önkormányzati képviselő és szakszervezeti vezető köszöntötte a majálisra érkező vendégeket.

 • cikk kép
  A legemlékezetesebb búcsú a középiskolai ballagás

  Zirc, Veszprém -– Életünk során sokszor búcsúzunk, de a legemlékezetesebb, legszebb a középiskolai ballagás.

 • cikk kép
  Itt számíthat traffipaxra szombaton Veszprém megye útjain (05.02.)

  Szombaton is mérnek a rendőrök Veszprém megyében - tudja meg, hol találkozhat velük:

 • cikk kép
  Több mint hétszáz ballagó diák búcsúzott közösen az iskolapadtól Pápán

  Pápa - A település hat középiskolájának 34 végzős osztályából 723 ballagó diák búcsúzott el pénteken alma materétől, majd sétált végig a belváros utcáin, hogy az Esterházy-kastély mögötti szabadtéri színpadon közösen ünnepeljék meg az emlékezetes napot.

 • cikk kép
  Retró majális a parkerdőben

  Várpalota – A Cseri-parkerdőben idén is a retró jegyében telik a majális, az egész napos programsorozatra több ezren látogattak ki a városból és térségéből.

 • cikk kép
  100 éves vadgesztenyefát vágatott ki az önkormányzat

  Várpalota-Inota – Százéves, egészséges vadgesztenyefát vágatott ki az inotai Bercsényi utcában az önkormányzat, mert gyökerei nyomták a földben futó gázvezetéket, ezzel pedig veszélyes szivárgást kockáztattak.

 • cikk kép
  Ellepték a hegyi bringások Eplényt

  Eplény - Alig vártuk, hogy lehessen jönni, szükség volt már egy kis adrenalinra! – kiáltották jókedvűen a hegyi bringások a liftnél, ahol május elsejétől már övék a terep a síelők után. Ebele Bálint az üzemeltetők nevében azt mondta, a héten olvadt el az utolsó kupac hó a hegyen.

 • cikk kép
  A Magyarországi Evangélikus Egyház elnöksége elutasítja a halálbüntetést

  A halálbüntetés a Magyarországi Evangélikus Egyház – hitvalláson és a keresztyén etikán alapuló – meggyőződése szerint elfogadhatatlan, írja közleményében a Magyarországi Evangélikus Egyház elnöksége.

 • cikk kép
  Kultúra és gasztronómia a Jókai Napokon

  Jókai hősei történelmi jelentőségű figurákká váltak - mondta a kultúráért felelős helyettes államtitkár a Jókai Napok megnyitóján. Kulturális programok, bableves főzőverseny és meseszínház is várja a rendezvényre látogatókat.

 • cikk kép
  Mozgalmas éve volt a Vadászkamarának

  Veszprém – Hiába az önkéntes tagság, a Veszprém megyei Vadászkamara százszázalékos szervezettségű. Az elvégzett munkát értékelve, ezen nincs is mit csodálkozni. Baracskay Lajost újabb tíz évre titkárnak választották.

Magazinok