Hétvége

2016.05.24. 17:45

Staféta Zagyva Richárddal

A Staféta előző vendége, Páll Zoltán azt kérdezi Zagyva Richárdtól, hogyan segíti a katolikus karitász a rászorulókat.

Kutasi Zsófia

- Nagyszabású akciónk például az élelmiszergyűjtés a templomokban a nagyböjti időszakban, ahol közel kétszáz tonna élelmiszer gyűlik össze évről évre. Sokak így fejezik ki szeretetüket az elesettek iránt. Fő feladatunk a családsegítés, a fogyatékkal élők támogatása, a hajléktalanok, munkanélküliek segítése, mindazoké, akik szegénységben élnek. A krízishelyzetbe kerülő családok támogatása mellett fontos az öngondoskodás megtanítása. Az Öngondoskodó Háztartások nevet viselő vetőmagprogram keretében nem csak vetőmagot adunk, hanem munkaeszközökkel, szakmai tudással is felruházzuk a családokat. A jövőben számos hasonló programot szeretnénk indítani. Mottónk, ne csak halat adj, hanem hálót is! - mondta az országos katolikus karitász igazgatóhelyettese.

Zagyva Richárd

- Az öngondoskodás felé segítő út lehet az egyik irány, valamint az olyan akciók, melyek valódi segítségnyújtást adnak és meg tudnak szólítani, be tudnak vonni a szeretetre, segítésre nyitott embereket, hiszen az így nyújtott segítség is hatékonyabb lesz - tette hozzá.

Zagyva Richárd azt kérdezi a csetényi Varga Adriántól, hogyan versenyeztetik a galambokat.

Címkék#staféta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!