Hétvége

2016.04.07. 14:00

Staféta Vincze Péterrel

Csekőné Ruff Ilona azt kérdezi Vincze Pétertől, a Pannon Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnökétől, hogyan segítik a hátrányos helyzetű középiskolásokat.

Mátételki András

- A februárban született megállapodás szerint a tanulásban élenjáró társaim vállalják fél éven át, hogy felkarolnak egy-egy középiskolást, akik valamelyik egyetemen akarnak tovább tanulni. Jelenleg az ipari szakközépiskolából várjuk az érdeklődőket. Valójában korrepetálásról van szó, hogy majd sikeresen felvételizhessenek. „Házon belül” ennek már tíz éves hagyománya van: a legfelkészültebb hallgatók olyanokkal foglalkoznak, akik tanulási nehézségekkel küszködnek. Van, aki éppen ezért felmentését kéri valamelyik tantárgyból, amiről bizottság dönt. Az esetek döntő részében ezeknek a fiataloknak - van közöttük autista, diszlexiás, diszgráfiás, mozgássérült - felajánlják a mentori segítséget például matematikából, fizikából, idegen nyelvből, hogy behozzák a lemaradást. Velük az egyetemen dolgozó kolléganőm is foglalkozik, aki elsajátítja velük a tanulás helyes módszerét, s agykontrolt is végez. Az úgynevezett triviális oktatásban egyszerre 30-40-en vesznek részt, őket a zárthelyikre készítik fel a társaim.

Azt kérdezi Nagy Attilától, a Petőfi Színház cipésztől, hogy milyen érdekes munkái voltak az elmúlt években.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!