Hétvége

2016.06.18. 19:23

Staféta Vágó Ágnessel

ELŐZŐ HETI vendégünk, Rábai József azt kérdezte Vágó Ágnes turisztikai szakembertől, hogy milyen szezonra számítanak a Balaton-parton.

Mátételki András

- A különböző előrejelzések alapján idén a Balaton-parti szálláshelyeken több vendég lesz, mint tavaly. A szállodákba jellemzően a hazai, valamint a német és osztrák vendégek mennek, míg a kempingeket leginkább a skandináv országok lakói keresik fel. Ők egyre összkomfortosabb lakókocsival érkeznek, amihez megfelelő színvonalú beállóhelyet igényelnek, azaz már nem elég, ha csak villanyhálózatra csatlakozhatnak.

A sátrak is egyre kényelmesebbek, nagyobbak. Persze mindenki azt szeretné, ha közvetlenül a vízparton kapna helyet.

JÓ DOLOG, hogy a parton egymást érik a kulturális programok, ám úgy gondolom, sokkal hatékonyabb lenne, ha ezeket összehangolnák. Ami az utazást illeti, minél előbb meg kellene oldani, hogy a Fűzfőt, Kenesét, Akarattyát elkerülő 710-es utat rácsatlakoztassák az M7-esre, különben vasárnap esténként dugóban ülhetnek a hazautazók.

AZT KÉRDEZI G. Németh Györgytől, hogy miért fontos a jó alvás.

A staféta következő vendége:

G. Németh György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!