Hétvége

2015.05.29. 12:48

Staféta Utassy Istvánnéval

Fodor Csabáné azt kérdezi Utassy Istvánné nyugalmazott könyvtárigazgatótól, hogy milyen ötlet alapján alapította meg hat évvel ezelőtt az Év olvasója díjat Ajkán.

Tisler Anna

- Könyvtárosként és pedagógusként is az olvasásra, az irodalom szeretetére neveltem a gyermekeket. Abban, hogy minden életkorban a megfelelő könyvet adjuk a kezükbe, hatalmas felelősség hárul a könyvtárosra. Ismernie kell a gyermek érdeklődési körét, a szellemi és lelki érettségét. Ma a kiadók ontják a könyveket, még a szakemberek sem tudnak lépést tartani ekkora kínálattal. Néhány évtizeddel ezelőtt töredéke volt a mostaninak az új könyvek száma, írók is kevesen voltak. Ma olvasásra is kevesebb idő jut, ezért nagyon fontos, hogy az a könyv, amelyet kézbe veszünk, hordozzon értéket, tanítson, neveljen, szórakoztasson. Az Év olvasója díjat az olvasás népszerűsítésére hoztam létre. A gyermekkönyvtár két munkatársa, Müller Magdolna és Gombos Anikó választja ki azt a diákot, aki beiratkozott tag, rendszeresen kölcsönöz, részt vesz a könyvtár programjain, versenyein.

Fotó: Györkös József

Azt kérdezi Farkasné Molnár Csillától, hogy miért fontosak a versek.

A staféta következő vendége: Farkasné Molnár Csilla

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!