Hétvége

2017.04.22. 08:58

Staféta Tóthné Stupián Anikóval

Balczár Lajos azt kérdezi Tóthné Stupián Anikó atléta szakedzőtől, hogy a szorongásos betegségekre milyen gyógyító hatása van a testmozgásnak.

Mátételki András

- A LELKI betegségekre, rossz hangulatra kitűnő orvosság a sport, amely örömhormonokat szabadít fel bennünk. A tréning előtti feszültség elpárolog belőlünk, mire vége lesz az edzésnek. Aki kedvtelésből kezd el sportolni, annak javaslom, hogy előtte orvossal vizsgáltassa ki magát, nincs-e rejtett betegsége, ami korlátozza a terhelhetőségét.

Mondjuk, aki futni szeretne, annak azt tanácsolom, hogy lassú sétával, majd erőteljes gyaloglással, hegyi túrázással készítse fel az ízületeit, izmait a nagyobb terhelésre, különben könnyen lesérül. Az idő múltával egyre erősebben edzhetünk.

Tóthné Stupián Anikó Fotó: Mátételki András

Kezdetben csak fél órát mozogjunk, de az folyamatos legyen. Nagyon oda kell figyelni az étkezésre is, hogy kellő kalóriát, vitaminokat juttassunk a szervezetünkbe. A futás mellett ott van a kerékpározás, az úszás, de nagyon ajánlom a hölgyek körében népszerű fitnesz-edzéseket is. AZT KÉRDEZI Ladányi Tamástól, hogyan készíti az asztrofotókat.

A staféta következő vendége: Ladányi Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!