Hétvége

2015.04.17. 13:42

Staféta Tóth Edina Kittivel

Bélafi Károly azt kérdezi Tóth Edina Kittitől, hogy Dudaron mennyire közösségteremtő a Költészet napja.

Mátételki András

- Az ünnepséget megelőzően 38-an vettek részt a versenyen. A gálán a különböző korosztályból tizennégyen szavaltak, a közönségdíjasunk Bazsó Bíborka alsó osztályos tanuló lett. A közösség azon részét tudjuk ezzel a programmal megszólítani, akikben még van igény a szépirodalomra. Az értékes kulturális programok manapság háttérbe szorulnak a zajos fesztiválokkal szemben, pedig egy szép vers, vagy akár egy kifejező műalkotás, igazán nyugalmat tud teremteni háborgó szívünkben.

Fotó: Mátételki András

Kevés örömtelibb pillanat van annál, mint amikor a gyerekeink egy egész vasárnap délután ismert költőink verseit olvassák fel az édesanyjuknak. Évről-évre 30-40 fő, idős és fiatal készül egy-egy szavalattal. Az általános iskola magyar tanárai lelkes támogatói a programnak, a gyermekekhez illő verseket keresnek. Hiszem, hogy a Költészet napja rendezvénynek van közösség teremtő ereje, de vélhetőleg csak azok számára, akik a tárgyak, szavak, lelkek és érzelmek közül a mindennapokban is ki tudják választani a valódi értékeket.

Tóth Edina Kitti azt kérdezi Oppenauer Pétertől, milyen vitézi fegyvereket készít.

A staféta következő vendége: Oppenauer Péter

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!